Mališani iz Velike Črešnjevice dobili mjesto za igru: Otvoreno još jedno dječje igralište na području općine Pitomača

image_pdf

Najmlađi mještani Velike Črešnjevice dobili su novo mjesto za igru. Danas (ponedjeljak) otvoreno je deseto dječje igralište na području općine Pitomača. Riječ je o projektu vrijednom 236 tisuća kuna, koji se u stopostotnom iznosu financira bespovratnim sredstvima iz Programa ruralnog razvoja, a koji je Općina Pitomača prijavila na javni natječaj LAG-a VIP.

Otvorenju igrališta nazočili su, između ostalih, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, župan virovitičko-podravski Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, županijski pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok i domaćini, načelnik općine Željko Grgačić i njegov zamjenik Marin Aragović te predsjednik Mjesnog odbora Velika Črešnjevica Mario Rengel.

– Ovo je deseto igralište koje smo izgradili u naseljima naše općine, ostala su nam samo Mala Črešnjevica i Križnica u kojima ćemo u narednom periodu izgraditi igrališta. Želim da ovo igralište našim najmlađima dobro posluži, a i ovaj prostor koji je preostao pored igrališta i škole iskoristit ćemo i napraviti malonogometni teren – najavio je novi projekt načelnik Željko Grgačić.

Čestitke na novom dječjem igralištu uputio je župan Igor Andrović te istaknuo da je to znak koliko Općina Pitomača brine o djeci.

– Mi kao Županija imamo puno velikih i možda novčano vrjednijih projekata, ali nema vrjednijih projekata od onih koji se tiču naše djece, djece ovdje na području Velike Črešnjevice, općine Pitomača ili cijele Virovitičko-podravske županije, jer djeca su naša budućnost. Ulaganje u djecu, u škole, u vrtiće, u igrališta je sigurno ulaganje u budućnost – rekao je župan Andrović.

(www.icv.hr, ml, ib)

Vidi FOTOGALERIJU

Podijeli...
Back to top
Skip to content