Vijesti iz kulture

Na dobrotvornom koncertu u pitomačkoj kino-dvorani, koja je privremeno mjesto održavanja svetih misa sve do kraja obnove crkve sv.Vida, održan je koncert za obnovu crkve.

U rodnoj kući Petra Preradovića u Grabrovnici, održana je 32. godišnja skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja. Na skupštini su dodijeljene i nagrade za najboljeg knjižničara  i zahvale. Najbolji knjižničari su Zdenka Venus-Miklić iz bjelovarske Gimnazije te Josipa Strmečki iz Knjižnice i

Vrsni izvođači predstavili su brojnoj publici osamnaest pjesama kojima je glazbeni život udahnuo dr. Marijan Jergović. Iz bogatog glazbenog opusa odabrane su pjesme Suzo podravska, Jednom, Predi neg odemo spat, Tamo gdje srne prolaze, Vile podravske i mnoge druge.

U Pitomači u kino-dvorani u nedjelju 30.ožujka u 19 sati, održava se četvrti po redu „Čuvar uspomena“, memorijal dr.Marijana Jergovića. Ovim memorijalom, Pitomača se prisjeća dr.Marijana Jergovića i njegova stvaralaštva. Na memorijalu će nastupiti brojna eminetna hrvatska tamburaška imena kao Gazde te Podravski mužikaši.  

„Preradovićevi dani 2014“ koji su proteklog vikenda održani u pjesnikovoj rodnoj kući u Grabrovnici ponudili su bogat i zanimljiv program. Početak je bio u petak u prijepodnevnim satima kada su održani 46. susreti literarnih družina pod nazivom "Preradovićev rođendan", kojima je Osnovna škola Petra Preradovića iz Pitomače obilježila 196. obljetnicu rođenja Petra Preradovića.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

„Stipendiranje učenika u ...

Ministarstvo gospodarstva, ...

Promjena plovidbenog reda skele ...

ZBOG VISOKOG VODOSTAJA RIJEKE ...

Obilježena 26. godišnjica ...

Prošlog petka na prostoru ...

ODLUKA O IZBORU ČLANOVA SAVJETA ...

Na temelju članka 9. Zakona o ...

“Put od slikovnice do knjige” ...

Projekt „Put od slikovnice do ...

4. HNL BJ-KC-VT: Neriješeno u ...

Nogometaši NK Pitomača su u 4. ...

PROGRAM - Vidovo 2014.

Dani pjesme, kruha i vina PITOMAČA ...

Foto: Srijeda - Drava doseže ...

U srijedu poslijepodne, Drava je u ...

Obnovljena je crkva sv.Vida

Vjernici u Pitomači dočekali su ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Prvi dan škole u novoj Srednjoj ...

Počela je nastava i za ...

"Veliki skok" okupio 500-tinjak ...

Na izletištu kod dravskog mosta ...