Vijesti iz kulture

U rodnoj kući Petra Preradovića u Grabrovnici, održana je 32. godišnja skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja. Na skupštini su dodijeljene i nagrade za najboljeg knjižničara  i zahvale. Najbolji knjižničari su Zdenka Venus-Miklić iz bjelovarske Gimnazije te Josipa Strmečki iz Knjižnice i

Vrsni izvođači predstavili su brojnoj publici osamnaest pjesama kojima je glazbeni život udahnuo dr. Marijan Jergović. Iz bogatog glazbenog opusa odabrane su pjesme Suzo podravska, Jednom, Predi neg odemo spat, Tamo gdje srne prolaze, Vile podravske i mnoge druge.

U Pitomači u kino-dvorani u nedjelju 30.ožujka u 19 sati, održava se četvrti po redu „Čuvar uspomena“, memorijal dr.Marijana Jergovića. Ovim memorijalom, Pitomača se prisjeća dr.Marijana Jergovića i njegova stvaralaštva. Na memorijalu će nastupiti brojna eminetna hrvatska tamburaška imena kao Gazde te Podravski mužikaši.  

„Preradovićevi dani 2014“ koji su proteklog vikenda održani u pjesnikovoj rodnoj kući u Grabrovnici ponudili su bogat i zanimljiv program. Početak je bio u petak u prijepodnevnim satima kada su održani 46. susreti literarnih družina pod nazivom "Preradovićev rođendan", kojima je Osnovna škola Petra Preradovića iz Pitomače obilježila 196. obljetnicu rođenja Petra Preradovića.

U Grabrovnici, rodnom mjestu velikog hrvatskog pjesnika Petra Preradovića, 21.,22. I 23.ožujka održat će se „Preradovićevi dani 2014.“ u organizaciji Općine Pitomača.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

KONTROLA PLODNOSTI TLA

Virovitičko-podravska županija je ...

PRIZNANJE OPĆINI PITOMAČA

Institut za javne financije ...

OBAVIJEST MUP-a

Ažuriranje podataka o ...

DVD TURNAŠICA OSVOJILA ZLATO U ...

  Ponosni smo na Turnašičke ...

Big jump - Veliki skok u Dravu kod ...

Na izletištu kod križničkog mosta ...

SPOMENEK NA BRITVIĆA

Poput priče otrgnute iz niske ...

PROGRAM - Vidovo 2014.

Dani pjesme, kruha i vina PITOMAČA ...

Foto: Srijeda - Drava doseže ...

U srijedu poslijepodne, Drava je u ...

Obnovljena je crkva sv.Vida

Vjernici u Pitomači dočekali su ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Prvi dan škole u novoj Srednjoj ...

Počela je nastava i za ...

"Veliki skok" okupio 500-tinjak ...

Na izletištu kod dravskog mosta ...

Aktualno

LOKALNI IZBORI 2017.

Tko je online

Imamo 89 gostiju i nema članova online