Vijesti iz kulture


U nedjelju 21. siječnja 2018. u 19:00 sati započela je večer poezije Drage Britvića u kino dvorani Društvenog domu u Pitomači. Uspomene na Dragu Britvića na pozornici evocirali su direktor Centra za kulturu Drago Britvić Rajko Stilinović i Zlatko Turkalj Turki, a potom i Ksenija Erker te Stjepan Lach. Svojim milozvučnim glasovima dvoranu su ispunjavali pjevači: Nina Kraljić, Ksenija Erker, Dražen Žanko, Ana Andrović Knežević, Stjepan Lach, Lucija Jakelić i Tomislav Tišljar.  Isključivo  su izvodili opjevanu poeziju Drage Britvića. Svaki od njih uz Trio EM otpjevao je  najmanje dvije Dragine pjesme, a Nina Kraljić i dirljivu pjesmu Božić bili. Posebna gošća koncerta bila je poznata pjevačica Tereza Kesovija, koja je na pozornici ispričala svoja sjećanja na Dragu Britvića i pohvalila mlade pjevače koji tako emotivno izvode njegove pjesme te pohvalila domaćine što brižno čuvaju uspomenu na svojeg Pitomačana, Dragu Britvića. Nije odoljela publici pa je a capela otpjevala Dubrovačka zvona. Za kraj, svi izvođači zajedno, s Ksenijom Erker su pjevali Britvićeve pjesme Mirno teku rijeke i Oko jedne hiže navek tiči lete.  Tokom cijelog koncerta, ove večeri za pamćenje, svi izvođači su bili nagrađeni burnim pljeska razdragane publike. 

(Tekst: Barica Mihoković, Foto: Foto Begović)


U organizaciji Centra za kulturu „Drago Britvić“ u nedjelju, 21. siječnja 2018. godine, održat će se Večer poezije Drage Britvića.
Manifestacija će se održati u Kino dvorani Doma kulture u Pitomači, s početkom u 19:00 sati.

U sklopu programa nastupit će Nina Kraljić, Ksenija Erker, Dražen Žanko, Ana Androić Knežević, Stjepan Lach, Lucija Jakelić, Tomislav Tišljar, Zlatko Turkalj Turki i Gosti, dok će program voditi Ines Giba Jambrišak.

Manifestacija se održava u organizaciji Centra za kulturu Drago Britvić, te medijsko pokroviteljstvo Hrvatske Radio Televizije i Hrvatskog Radija.

Zadnjih prosinačkih dana 2017. godine u pitomačkoj Knjižnici i čitaonici okupila se brojna publika zainteresirana za stvaranje kulturno-turističkog brenda na primjeru Petra Preradovića. S tim u vezi, u Pitomaču su došle dvije posebne gošće: dr. sc. Romana Lekić, znanstvenica koja predaje interpretaciju kulturno-turističkih proizvoda  i Dubravka Vidović, kustosica i predsjednica Društva Marije Jurić Zagorke koje su nakon opširnog predavanja i performansa izjavile:


U petak 22.12. 2017. u dvorani Doma kulture u Pitomači održan je veličanstven koncert pod nazivom BEL CANTE U PITOMAČI. Koncert je bio poseban ukras adventa s raspoloženim i raspjevanim solo pjevačima Markom Škudorom i njegovom gošćom Kristinom Domović. Iz bogatog Markovog opusa melodija uz pratnju pratećeg banda, Pitomačka publika koja je napunila salu, uživala je u melodijama Vilo moja, Mirno Spavaj, Zlato, moj, Ruža uvela, Evo mene, Nije htjela… Također solo uz Marka nekoliko božićnih i inih pjesama otpjevala je i naša poznata pjevačica Kristina Domović. Otpjevali su u duetu Bel canto i još nekoliko prigodnih melodija koje su pitomačku publiku doslovce digle na noge i izmamile iskren i dugotrajan pljesak. Bila je to večer za pamćenje. (www.icv.hr, bm)

Glazbena škola “Jan Vlašimsky” Virovitica, Područna škola “Dr. Marijana Jergovića” Pitomača, jučer je u Kino dvorani održala svoj božićni koncert. Otvorio ga je ravnatelj škole Damir Mihaljević, a nastupili su svi učenici od prvog do šestog razreda, koji su pred prepunom dvoranom izveli tradicionalne božićne pjesme. Osim klasičnih solo nastupa i dueta, tu je bio i mješoviti orkestar pod vodstvom profesora Mišela Barovića, zatim zbor glazbene škole, bend učitelja uz solisticu Lorenu Grguljaš, te plesna grupa koju je pripremila profesorica Željka Bančić. Voditelj programa bio je prof. Tomislav Glumbić, a na kraju koncerta sve je pozdravila voditeljica škole Željka Banči te uputila čestitke za nadolazeće blagdane, kao i uspješnu i sretniju, s još više predivne glazbe, Novu 2018. godinu.

(izvor: www.icv.hr)

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

OBITELJSKI SHOW „ CIRCLE OF MAGIC ...

22.04.2018. OBITELJSKI SHOW „ ...

Javni poziv za davanje potpore za ...

Općinski načelnik Općine Pitomača, ...

OBITELJSKI SHOW „ CIRCLE OF MAGIC ...

22.04.2018. OBITELJSKI SHOW „ ...

Javni poziv za davanje potpore za ...

Općinski načelnik Općine Pitomača, ...

Aktualno

Javni poziv za davanje potpore za sudjelovanje na sajmu VIROEXPO 2018.

Tko je online

Imamo 80 gostiju i nema članova online