Vijesti


U nedjelju 28. Siječnja 2018. „UDRUGA ŽENA“ DINJEVAC organizirala je manifestaciju „ Tako su to radili naši stari“ gdje je zajedno sa  svojim članicama, članovima, sumještanima i ostalim udrugama s područja naše Općine, a i šire prikazala kako se je nekad čehalo perje, trupali orasi i lješnjaci. Ono najvažnije što se ovom manifestacijom želi postići da se vidi kako je nekad bilo lijepo i kako su se ljudi i uz mnogo posla u dugim zimskim večerima zabavljali ujedno i radili. Kako bi onim najmlađima pokazali kako je to nekad bilo, a stare prisjetili na kako oni kažu lijepa vremena Društveni dom je zasjao u starom sjaju s uređenom starinskom sobom i kuhinjom. Našlo se je tu predmeta starih i preko stotinjak godina.  Udruga žena, kao domaćin, ugostila je još šest udruga iz okolice: Udrugu žena “Gušćarice” iz Grabrovnice, Udrugu čuvarice kulturne baštine Kladare, KUD Podravka iz Starogradačkog Marofa, Udrugu “Hrvatska žena” Ferdinandovac, Forum žena Kloštar Podravski i Udrugu žena “Bilogorka” Sedlarica. Manifestaciju je posjetio i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić.

PITOMAČA: - U subotu, 27. siječnja 2018. godine,  u školskoj sportskoj dvorani OŠ Petra Preradovića Pitomača u domaćinstvo VZO Pitomača održan je 8 zimski kup VZO Pitomača. Na natjecanje se  odzvalo 37 ekipa s područja Republike Hrvatske. Natjecatelji su izvodili po dvije vježbe spajanja usisa prema Pravilniku o natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske. Natjecanje se izvodilo u šest kategorija. Nakon regularnog natjecanja po kategorijama osam najboljih seniorskih ekipa natjecalo se u Super KUP-u.

Natjecanje je otvorio predsjednik VZŽ Željko Palković. Tok natjecanja pratili su suci i glavni suci Josip Nemet i Zdravko Fras. Ove godine po prvi puta na natjecanje uvrštene su kategorije muška i ženska mladež, što je vrlo dobro primljeno. Po završetku natjecanja objavljeni su rezultati i to:

Kategorija MLADEŽ ŽENSKA:
1. mjesto - DVD Gornje Bazje 
2. mjesto - Otrovanec 
3. mjesto - Starogradački Marof 

Kategorija MLADEŽ MUŠKA:
1. mjesto - DVD Gornje Bazje
2. mjesto - Ostrna
3. mjesto - Turnašica  
a slijede ih Virje, Kozarevac, Starogradački Marof.

Kategorija ŽENE A:
1. mjesto - DVD Vukosavljevica 
2. mjesto - Mala Črešnjevica 

Kategorija ŽENE B:
1. mjesto - DVD Leskovac
2. mjesto - Turnašica
3. mjesto - Vukosavljevica
a slijede ih Virovitica i Velika Črešnjevica.

Kategorija MUŠKI A:
1. mjesto - DVD Turnašica "Biseri"
2. mjesto - Vukosavljevica
3. mjesto - Gornje Bazje
a slijedili su ih Bešlinec, Repušnica, Valpovo, Otrovanec, Razljev, Gornje Bazje II, Turnašica I, Starogradački Marof i Mala Črešnjevica.

Kategorija MUŠKI B:
1. mjesto - DVD Virovitica
2. mjesto - Turnašica
3. mjesto - Leskovac
a slijede ih Vukosavljevica, Stari Gradac, Sedlarica, Daruvar, Dinjevac i Velika Črešnjevica.  

Sve natjecateljske ekipe za sudjelovanje primile su Priznanja, a prve tri ekipe iz svake kategorije pehare, dok je pobjednička ekipa DVD Turnašica MA "Biseri" i prijelazni pehar 8. Zimskog kupa VZO Pitomača.

U super KUP-u od osam ekipa izdvojili su se DVD Vukosavljevica MA i DVD Virovitica MB, te je 1. mjesto pripalo DVD Vukosavljevica MA, a drugi je bio DVD Virovitica MB.

Učesnike zimskog kupa pozdravio je zamjenik načelnika općine Pitomača Marin Aragović. Pokrovitelj natjecanja bila je Općina Pitomača, a sponzori VZŽ Virovitičko-Podravska, firme "Vatroprom" Zagreb, KL "Protektion" Đelekovac i dr.

Nakon podjele pehara i priznanja uslijedilo je zajedničko druženje u Društvenom domu u Otrovancu.

Tekst i foto: Barica MihokovićNa dobro osmišljenom, zanimljivom i veselom maskenbalu, koje je osmislilo i bio domaćin KUD "Šandrovčanka" iz Šandovca, uz brojne učesnike s područja Republike Hrvatske, Općinu Pitomača predstavilo je Kulturno umjetničko društvo "Podravka" iz Starogradačkom Marofu. Bila je to prva maskenbalska zabava u Bjelovarsko-Bilogorskoj županiji u 2018. godini. KUD "Podravka" predstavila je humoristički podravske svate sa mladencima, debelim kumovima, deverima, deverušama i mužikašima, sve u organizaciji voditeljice folklora Ivke Skender, koja je izradila sve potrebne svatovske ukrase i uvježbala svatovske pjesme i sve osmislila s zanimljivim dosjetkama, koje su bile izvrsno primljene na Šandrovačkoj pozornici.

Posebno zapaženi bili su KUD Jarmina pored Vinkovaca, koji su predstavili Slavonsku stvarnost, stare ljude svih nacija: Mađare, Srbe, Slovence, …malo Hrvata, sve miješano staro stanovništvo, koje je  pričalo i pjevalo svaki svoje priče i pjesme. Bilo je mažuretkinja, vatrogasaca, policije, malog folklora, pjevača... Sve je vodila zanimljiva doktorica, zatrpana problemima i  doktorskim aparatima. Bilo je još mnogo maskenbalskih zanimljivosti..

KUD Šandrovčanka i KUD "Podravka" dugogodišnji su prijatelji koji međusobno svake godine razmjenjuju učešća na smotrama folkora u oba mjesta pa im zaželimo još mnogo zajedničkih susreta.

(Tekst Barica Mihoković, Foto: Maja Deskar)

 Poštovana/i !

Pozivamo Vas na početnu konferenciju projekta ENERGETSKA OBNOVA ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA "POTOČNICA", odobrenog u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energija u javnim ustanovama koje objavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja" koja će se održati 31. siječnja 2018. godine, s početkom u 13:00 sati, u prostorijama Općine Pitomača, Pitomača, Ljudevita Gja 26/1.

Nositelj projekta je Općina Pitomača. Vrijednost projekta iznosi 870.678,42 kuna, a sufinanciranje iznosi 58,67%, odnosno 504.993,21 kuna.

Općinski načelnik:
Željko Grgačić

U organizaciji GDCK Virovitica i Općinskog društva Crvenog križa Pitomača,  29. siječnja (ponedjeljak) od 9 do 13 sati u prostorijama Općine Pitomača održat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Prikupljanje podataka o ...

Djelatnici Lokalne akcijske grupe ...

Informativan radionica za Mjeru ...

MJERA 4.1.1. - INFORMATIVNA ...

Informativan radionica za Mjeru ...

MJERA 4.1.1. - INFORMATIVNA ...

Prikupljanje podataka o ...

Djelatnici Lokalne akcijske grupe ...

Aktualno

Has no content to show!

Tko je online

Imamo 79 gostiju i nema članova online