Vijesti

Na Uskrsni ponedjeljak, 02. travnja 2018. godine, Općina Pitomača i Turistička zajednica, uz pripomoć Dečkov z Dravske, organizirali su manifestaciju pod nazivom Uskrsna luč. Udruge s područja općine Pitomača prezentirale su delicije uskršnjeg stola kako su nekad blagdan Uskrsa provodili naši djedovi i bake. Uz podravsku glazbu, program djecepolaznika Male škole, nastup zbora Udruge umirovljenika Pitomača, prigodnu riječ župnika župe sv. Vida, vlč. Ivice Puškadije, uskrsnu luč visoku 7,20 metara, upalili su njeni graditelji – Dečki iz Dravske.

Uskrs slavimo s nadom u novi početak i vjerom u bolje sutra. To je vrijeme ulaganja u zajedništvo, vrijeme istinskog poštivanja i uvažavanja!

Svim vjernicima srdačno čestitam Uskrs, najveći kršćanski blagdan. Želim da nam i ovaj Uskrs, blagdan nade, mira i vjere, bude nadahnuće za svakodnevni život, u kojem se posvećujemo dobru svojih bližnjih!

Vaš načelnik

Željko Grgačić

Na veliki četvrtak 29.03.2018. godine, u tradicionalnoj podravskoj kleti pored pitomačke župne crkve svetog Vida, Likovni klub "Duga" Pitomača je otvorio tradicionalnu 8. međunarodnu izložbu pisanica pod nazivom "Uskrs u Pitomači".

Na Uskrsni ponedjeljak, 02. travnja 2018. godine Općina Pitomača i Turistička zajednica, uz pomoć Dečki z Dravske organiziraju manifestaciju pod nazivom "Uskrsna luč".
Uz glazbu, paljenje Uskrsne luči upriličujemo na Trgu kralja Tomislava u Pitomači, na livadi kod Dječjeg vrtića s početkom u 18,00 sati. Udruge s područja općine Pitomača na svojim će štandovima prezentirati tradicijski uskršnji "stol" dok će djeca, polaznici "male škole" i Udruga umirovljenika svojim programom obogatiti događaj.

Povodom Dana planete Zemlje, Općina  Pitomača uključit će se u akciju „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“  koja se provodi u sklopu svjetske akcije, a u koju je uključeno 100-tinjak zemalja svijeta.

Pozivamo sve ekološki osvještene mještane općine Pitomača da  06. i  07. travnja 2018. organiziraju radne akcije čišćenja i uređenja svojih naselja i svojih okućnica ili da se uključe u aktivnosti čišćenja u organizaciji Općine i Mjesnih odbora.


Iskreno se nadamo da će ova hvale vrijedna kampanja imati široku potporu svih žitelja, a sve s ciljem čišće i ljepše nam općine Pitomača.

Liga protiv raka Virovitičko-podravske županije, uz suorganizaciju Općine Pitomača i ove je godine provela akciju „Cvijet za dan duže“, pod nazivom "Budimo zajedno" 24. ožujka 2018. godine.Cilj je akcije podizanje svijesti javnosti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke i njegovog što uspješnijeg liječenja. Velika zahvalnost svima, osobito članicama Katarine Zrinski Pitomača, koje su se unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima za narcise, potrudile ručno izraditi papirnate narcise kako bi ova akcija što uspješnije prošla.
Još jednom ste pokazali koliko veliko srce imate.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Noć knjige u pitomačkoj knjižnici

23.04.2018. NOĆ KNJIGE U ...

Festival proljeća PITOMAČA 2018

U subotu 21. travnja 2018. godine, ...

OBITELJSKI SHOW „ CIRCLE OF MAGIC ...

22.04.2018. OBITELJSKI SHOW „ ...

Javni poziv za davanje potpore za ...

Općinski načelnik Općine Pitomača, ...

Informativan radionica za Mjeru ...

Dana 19. travnja (četvrtak) u ...

OBITELJSKI SHOW „ CIRCLE OF MAGIC ...

22.04.2018. OBITELJSKI SHOW „ ...

Informativan radionica za Mjeru ...

Dana 19. travnja (četvrtak) u ...

Noć knjige u pitomačkoj knjižnici

23.04.2018. NOĆ KNJIGE U ...

Festival proljeća PITOMAČA 2018

U subotu 21. travnja 2018. godine, ...

Javni poziv za davanje potpore za ...

Općinski načelnik Općine Pitomača, ...

Aktualno

Informativan radionica za Mjeru ruralnog razvoja za mlade
Javni poziv za davanje potpore za sudjelovanje na sajmu VIROEXPO 2018.
Festival proljeća PITOMAČA 2018

Tko je online

Imamo 98 gostiju i nema članova online