VijestiPoštovana/i !

Pozivamo Vas na početnu konferenciju projekta ENERGETSKA OBNOVA ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA "POTOČNICA", odobrenog u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energija u javnim ustanovama koje objavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja" koja će se održati 31. siječnja 2018. godine, s početkom u 13:00 sati, u prostorijama Općine Pitomača, Pitomača, Ljudevita Gja 26/1.

Nositelj projekta je Općina Pitomača. Vrijednost projekta iznosi 870.678,42 kuna, a sufinanciranje iznosi 58,67%, odnosno 504.993,21 kuna.

Općinski načelnik:
Željko Grgačić

U organizaciji GDCK Virovitica i Općinskog društva Crvenog križa Pitomača,  29. siječnja (ponedjeljak) od 9 do 13 sati u prostorijama Općine Pitomača održat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi.


U povodu obilježavanja blagdana sv. Vinka Turistička zajednica i Općina Pitomača organizirali su pješački izlet s degustacijom vina po pitomačkom vinogorju pod nazivom “Vincekove hodancije”. Tijekom hodancija posjetili su obiteljska poljoprivredna gospodarstva Dent, Slaviček i Đakić. Tom prigodom u vinogradima domaćina prikazan je prigodni obred vezan uz taj blagdan koji su vodili vinski biskupi Tomislav Lovreković i Mladen Jug. Sveti Vinko je naime jedan od pet zapovijedanih vinogradarskih blagdana, a uz njega se tradicionalno veže i obred u kojem, bez obzira na vremenske prilike, treba doći do trsa gdje je gazda vinograda ritualno odrezao nekoliko grančica. Potom se orezani trs poškropio, a na lozu su obješene kobasice koje ukazuju na želju za plodnošću i dobrim urodom.

(izvior: www.icv.hr, bs)

Proteklog vikenda su u Virovitici održane tri europske izložbe malih životinja,
1.Europska izložba balkanskih pasmina peradi,  1.Europska izložba golubova  letača, viskoletača i prevrtača,
2.Europska izložba balkanskih pasmina golubova, dvije specijalizirane izložbe peradi te  43. Međunarodna izložba malih životinja. Na ovim izložbama su sudjelovali izlagači iz Slovenije, Mađarske, Slovačke, Rumunjske, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Ukupno je izloženo 1870 eksponata od strane 187 izlagača. Svakom izlagaču je san i kruna uspjeha sudjelovati na ovako prestižnim natjecanjima, te ostvariti uz ovakvu konkurenciju odlične rezultate. Upravo jedan od njih je i mještanin Pitomače, Saša Miljanović, koji je  na  ovim izložbama izložio svoje golubove sisačke prevrtače te patuljastu ukrasnu perad, hrvatske patuljaste kokoši sa kojima je ostvario zapažene rezultate. Osvojio je čak četiri titule Europskog šampiona te, sa najbolje ocjenjenom kolekcijom golubova sisačkih prevrtača, i titulu Europskog majstora uzgoja.

U subotu navečer  20. siječnja 2018. u Društvenom domu u Dinjevcu, pod predsjedanjem zapovjednika DVD-a Dinjevac Mate Bastalića, a u nazočnosti članova društva i prisutnih gostiju, predstavnika  DVD-ova s područja naše Općine  iz Velike Črešnjevice, Otrovanca, Starog Gradca, Starogradačkog Marofa, Turnašice, Male Črešnjevice, Grabrovnice i DVD-a iz Kloštra Podravskog, predstavnica „UDRUGE ŽENA“ DINJEVAC i nogometnog kluba NK PODRAVEC DINJEVAC, održana je redovna godišnja skupština društva.

Nakon izbora radnog predsjedništva, podneseni su izvještaji o radu predsjednika, zapovjednika, blagajnika i nadzornog odbora..

Po prihvaćanju plana rada i financijskog plana za 2017. godinu, podijeljena su priznanja polaznicima obuke za zvanje vatrogasac I. klase Silviji Bastalić, Petri Ratajec i Mateju Kusaku koji su istu uspješno prošli u tijeku prošle godine. 

Uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa, održana je redovita sjednica DVD Sedlarica koji ove godine obilježava 81. godišnjicu postojanja.O radu DVD-a i budućim planovima govorio je predsjednik DVD Sedlarica Mario Čajkulić. Redovnoj sjednici su nazočili i predstavnici desetak prijateljskih DVD-a s područja naše županije, ali i susjedne Koprivničko-križevačke (DVD Gornja Zdjelica i DVD Batinska). Pohvale članovima DVD za nesebičan rad, uputio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a za doprinos radu DVD-a Sedlarica, priznanja su dobili Martin i Ivka Matoničkin
(www.vpz.hr, Fotografije: Foto Begović)

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Noć knjige u pitomačkoj knjižnici

23.04.2018. NOĆ KNJIGE U ...

Festival proljeća PITOMAČA 2018

U subotu 21. travnja 2018. godine, ...

OBITELJSKI SHOW „ CIRCLE OF MAGIC ...

22.04.2018. OBITELJSKI SHOW „ ...

Javni poziv za davanje potpore za ...

Općinski načelnik Općine Pitomača, ...

Informativan radionica za Mjeru ...

Dana 19. travnja (četvrtak) u ...

OBITELJSKI SHOW „ CIRCLE OF MAGIC ...

22.04.2018. OBITELJSKI SHOW „ ...

Informativan radionica za Mjeru ...

Dana 19. travnja (četvrtak) u ...

Noć knjige u pitomačkoj knjižnici

23.04.2018. NOĆ KNJIGE U ...

Festival proljeća PITOMAČA 2018

U subotu 21. travnja 2018. godine, ...

Javni poziv za davanje potpore za ...

Općinski načelnik Općine Pitomača, ...

Aktualno

Informativan radionica za Mjeru ruralnog razvoja za mlade
Javni poziv za davanje potpore za sudjelovanje na sajmu VIROEXPO 2018.
Festival proljeća PITOMAČA 2018

Tko je online

Imamo 83 gostiju i nema članova online