Vijesti

Centar za kulturu Drago Britvić, pod pokroviteljstvom Općine Pitomača, organizira Koncert lijepog solo pjevanja i dueta u pitomačkoj čaroliji adventa..

Koncert će se održati 22. prosinca 2017. godine, u dvorani Doma kulture u Pitomači, s početkom u 19:00 sati.
Cijena ulaznice je 10,00 kuna.
Pretprodaja ulaznica u kiosku Vrabac i Općini Pitomača.

Nastupa Marko Škugor uz gošću Kristinu Domović.
Centar za kulturu Drago Britvić, pod pokroviteljstvom Općine Pitomača, povodom Dana nevine dječice organizira humanitarni koncert za SOS dječje selo Hrvatska.

Koncert će se održati 28. prosinca 2017. godine, u dvorani Doma kulture u Pitomači, s početkom u 18:00 sati.
Cijena ulaznice je 20,00 kuna.
Pretprodaja ulaznica u kiosku Vrabac i Općini Pitomača.
SAV PRIHOD NAMIJENJEN  DJECI U SOS DJEČJEM SELU HRVATSKA.

Nastupaju: Dječji vrtić "Potočnica" Pitomača, Prvašići iz glazbene škole dr.Marijan Jergović Pitomača, Dječji mješoviti zbor OŠ Petra Preradovića Pitomača, The Fusion, Tomislav Tišljar, Hana Hegedušić, Dubravko Fiolić, Barbara Othman, Klinci s ribnjaka, Stjepan Lach, Ksenija Erker.
U Podravskim Sesvetama na Trgu bana Josipa Jelačića te u Pitomači na lokaciji Banov Brod u sklopu projekta ''Uređenje cikloturističkih odmorišta Podravske Sesvete-Pitomača'', izrađenog od DRAFT-a d.o.o., uređuju se cikloturistička odmorišta. Na oba cikloturistička odmorišta u obje Općine zasad su postavljene stanice za popravak bicikla s alatom i pumpom, dvije pametne klupe koje imaju priključke: 220V za napajanje prijenosnih računala i sličnih uređaja, USB priključke za punjenje mobitela, fotoaparata i sl. te još nedostaju poneke sitnice da se projekt uspješno privede kraju.Nositelj projekta je Općina Podravske Sesvete, dok je Općina Pitomača u svojstvu partnera, a sredstva za realizaciju projektnih aktivnosti osigurana su od strane Ministarstva turizma putem Programa razvoja javne turističke infrastrukture.

Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije, izdao je građevinsku dozvolu za Aglomeraciju Stari Gradac. Naime, tvrtka Vodakom d.o.o. iz Pitomače s partnerom Općinom Pitomaču trenutno provodi jedan veliki projekt naziva EU Projekt Pitomača koji čine tri povezane funkcionalne cjeline i to:

– Aglomeracija Pitomača ,

– Aglomeracija Stari gradac,

– Rekonstrukcija i dogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Pitomača

Trenutno je ishođena Građevinska dozvola za Aglomeraciju Stari Gradac s slijedećim tehničkim specifikacijama za Odvodnja otpadnih voda – naselje Stari Gradac.

– 7.308 m’ glavne kanalizacijske mreže

– 2.239 m’ tlačnih kanalizacijskih cjevovoda

– 3 crpne stanice

Planirano je izvođenje 242 kućna priključka.

Naselje Stari Gradac nije dio aglomeracija Pitomača, ali je postojećom projektnom dokumentacijom uočeno je da bi sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naselja Stari Gradac bilo dobro priključiti na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Pitomača.

Vrijednost ove investicije će biti 12.156.722 kuna. Ukupna vrijednost investicije s Aglomeracijom Pitomača i rekonstrukcijom i dogradnjom uređaja za pročišćavanje otpadne vode Pitomača je  124.000.000,00 kuna.

Kako je ishođena Građevinska dozvola  za Aglomeraciju Stari Gradac isto predstoji i za Aglomeraciju Pitomača. Početkom 2018. godine (proljeće) predviđeno je raspisivanje natječaja za odabir izvođača ovih radova i ove investicije.

(Izvor: www.vpz.hr Fotografija: ilustracija)

Danas 22. studenoga 2017., zbog narušenog stanja sigurnosti u prometu uzrokovanog stradavanjem pješaka, policijski službenici Policijske postaje Pitomača su u suradnji s Općinom Pitomača kao partnerom, na području Općine Pitomača podjelili 40 reflektirajućih prsluka pješacima i biciklistima. S obzirom da se radi o najugroženijim i najranjivijim skupinama sudionika u prometu, djelatnici policije tom prigodom skrenuli su građanima pozornost na dosljednu primjenu pozitivnih zakonskih propisa kako bi povećala njihova sigurnost u prometu.

Izvor i slike: (www.icv.hr, bs)

Jučer, 20. studenog 2017. godine je u Osnovnoj školi Petar Preradović Pitomača otvorena izložba lego kockica.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana prava djeteta, 20. studenog, učenici i učitelji Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača organizirali su PITOMAČA BRICK DAY 2017. – LEGO izložbu, igraonicu i edukativnu radionicu. U ovu akciju uključen je veliki broj učenika koji će na izložbi moći pokazati svoje kreacije. U sklopu izložbe bit će organizirana LEGO igraonica gdje će djeca moći crtati, bojiti, slagati i igrati se LEGO kockama, a u sklopu radionice na računalu će upoznati „Lego digital designer“. 

 

Svi izlagači bit će nagrađeni, a na otvorenju su uručene nagrade najboljima. Treća nagrada pripala je Jani Peterfi, druga nagrada Janu Stilinoviću i Roku Sučiću, a Patrik Novogradec osvojio je prvu nagradu.

Ovim putem voditelj projekta, učitelj Davor Jendrašić zahvaljuje pokroviteljima: Općini Pitomača, izdavačkim kućama Alfa, Školska knjiga i Profil Klett te gospodinu Rajku Stilinoviću koji je prepoznao ideju i pomogao pri realizaciji projekta.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

4 titule Europskog šampiona i ...

Proteklog vikenda su u Virovitici ...

Godišnja skupština DVD Dinjevac

U subotu navečer  20. siječnja ...

DVD Sedlarica obilježilo 81. ...

Uz nazočnost ...

Naše pivo koje „korak po korak“ ...

IPA, ALE i CITRA, ne, to nisu ...

Obavijest o podnesenom valjanom ...

KLASA: 320-02/16-05/257 URBROJ: ...

Održana je izborna godišnja ...

U Društvenom domu u Dinjevcu u ...

PROGRAM - Vidovo 2014.

Dani pjesme, kruha i vina PITOMAČA ...

Foto: Srijeda - Drava doseže ...

U srijedu poslijepodne, Drava je u ...

Obnovljena je crkva sv.Vida

Vjernici u Pitomači dočekali su ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Prvi dan škole u novoj Srednjoj ...

Počela je nastava i za ...

"Veliki skok" okupio 500-tinjak ...

Na izletištu kod dravskog mosta ...

Aktualno

Has no content to show!

Tko je online

Imamo 128 gostiju i nema članova online