Vijesti

Ministar državne imovine Goran Marić, uz nazočnost, između ostalih, saborskog zastupnika Josipa Đakića, državnog tajnika Tomislava Bobana, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, uručio je zamjeniku načelnika Općine Pitomača, Marinu Aragoviću Odluku o darovanju nekretnina u k.o. Pitomača.

Naime, ministar Goran Marić uručio je zamjeniku načelnika Općine Pitomača Marinu Aragoviću Odluku o darovanju nekretnina ukupne površine 13.228 četvornih metara u svrhu formiranja građevne čestice i građenja sportsko rekreacijskog centra Pitomača „Srce“. Tržišna vrijednost darovanih nekretnina iznosi 850.000,00 kuna. (www.vpz.hr, imovina.gov.hr, Fotografije: Kristijan Toplak, www.pitomaca.hr)


Savjet mladih Općine Pitomača Vas poziva na predstavu “BITNO JE DA SI ZLATAN”

Predstava će se održati 01.06.2018. s početkom u 20:00h u Domu kulture u Pitomači

Predstavu organiziraju Savjet mladih Općine Pitomača u suradnji s Centrom za kulturu Drago Britvić i Gradskim kazalištem Đurđevac


Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju u Turnašici obilježena je 24. obljetnica smrti prvog potpredsjednika Hrvatskog sabora Stjepana Sulimanca Štefine. Uz obitelj, počast Stjepanu Sulimancu odali su predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić, ujedno predsjednik ŽO HDZ-a, izaslanstvo Virovitičko-podravske županije na čelu sa županom Igorom Androvićem, izaslanstvo grada Virovitice na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom, zamjenici načelnika Općine Pitomača Ivan Erhatić i Marin Aragović, načelnici brojnih općina s područja VPŽ, članovi udruga branitelja, predstavnici Srednje škole u Pitomači koja nosi ime po tom pučkom tribunu te mještani Turnašice. Nakon polaganja vijenaca, okupljeni su obišli Spomen-sobu Stjepana Sulimanca u prostorijama Područne škole te nakon toga prisustvovali svetoj misi zadušnici u Župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Turnašici. (www.icv.hr, foto Begović)

Dječji vrtić “Potočnica” osvojio je status Eko škole/vrtića te je u dvorani Gastro centra Globus u sklopu Zagrebačkog Velesajma dobio certifikat i Zelenu zastavu. Međunarodne Eko škole su program osmišljen za provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš na razini odgojno-obrazovnih ustanova.

Nacionalni koordinator Eko škola u Republici Hrvatskoj je Udruga lijepa naša. Cilj programa je ugradnja odgoja i obrazovanja za okoliš u sve segmente odgojno-obrazovnog sustava i svakodnevni život djece i djelatnika Eko škole. Najzaslužniji za dobivanje statusa Ekoškole su djeca i njihovi roditelji kao i djelatnici Dječjeg vrtića. Oni su zajedno i kontinuirano kroz niz aktivnosti pridavali važnost brizi za okoliš, stjecanje pozitivnih navika i odnosa prema okolini koja nas okružuje. Svojim savjetima i u kvalitetnoj realizaciji u sam projekt uključili su se članovi Eko odbora i kumovi vrtića. Dobivanje “Zelene zastave” smatra se najvećim priznanjem što ga na međunarodnoj razini može steći neki vrtić za ekologiju. Kroz ovaj projekt djeca dobivaju mnogo, a i svi mi imamo odgovornost u brizi prema našoj planeti.
(www.vrtic-pitomaca.hr)

U ponedeljak, 28.05.2018. godine u Domu kulture u Pitomači, u izvedbi Kazališta "Smješko" izvest će se H.C. Andersenova predstava Princeza i svinjar.

1. predstava počinje u 10:30 h
2. predstava počinje u 12:00 h


  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Has no connect to show!

Has no connect to show!

Tko je online

Imamo 94 gostiju i nema članova online