Vijesti

Učenici i učitelji Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača održali su božićni sajam. Štandovi učenika bili su prepuni kuglica i ukrasa za bor, snjegovića i jaslica koje su izradili uz pomoć učitelja i roditelja. Osim u brojnim rukotvorinama, posjetitelji su mogli uživati i u prigodnom božićnom programu. Nastupili su školski zbor, dramska, vjeronaučna i ritmička skupina, recitatori, solistica Lana Pintar, raplesani i raspjevani prvašići te plesne skupine Kulturno-umjetničkog centra Pitomača. Nakon božićnog programa, ravnatelj Igor Maresić otvorio je sajam.

(Izvor: www.icv.hr, M.Lukačić)

Ministar Tomislav Tolušić potpisao je u srijedu 13. prosinca 2017. godine 30 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava srednjim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017. vrijednih 13 milijuna kuna. Među školama koja su dobila sredstva su i Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača i Srednja škola Marka Marulića Slatina kao nositelji projekta, te Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica i Industrijsko-obrtnička škola Virovitica kao partneri na projektu.

Ministarstvo poljoprivrede provelo je Javni poziv srednjim školama za dodjelu bespovratnih sredstava za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi rezultat kojeg je 30 odobrenih projekata. Pri raspisivanju Javnog poziva bilo je osigurano 5 milijuna kuna, no zbog velikog interesa škola i izvrsnih projekata osigurano je dodatnih 8 milijuna kuna pa će ukupno biti dodijeljeno 13 milijuna kuna.

Prijavile su se škole koje provode obrazovne programe u sektoru poljoprivrede, prehrane i veterine s projektima ulaganja u školska poljoprivredna gospodarstva i praktikume te povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima škole ili školske zadruge.

Prijavljeni projekti obuhvaćaju ulaganje u opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata za uzgoj jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala te gljiva s pripadajućom opremom i infrastrukturom u sklopu školskog poljoprivrednog gospodarstva/praktikuma. Ulaganje u opremu za berbu, sortiranje i pakiranje poljoprivrednih proizvoda škole ili školske zadruge, ulaganje u kupnju nove poljoprivredne mehanizacije i opreme za školsku poljoprivrednu proizvodnju i gospodarskih vozila, ulaganje u opremanje objekata za skladištenje, hlađenje, čišćenje, sušenje, zamrzavanje, klasiranje i pakiranje proizvoda iz poljoprivredne proizvodnje škole ili školske zadruge te ulaganje u podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada na školskom poljoprivrednom gospodarstvu.

  • Nismo očekivali ovoliko dobrih projekata, no naše poljoprivredne škole nadmašile su sva naša očekivanja. Zato smo i pronašli dodatnih 8 milijuna kuna jer je ulaganje u obrazovanje, pogotovo u obrazovanje budućih poljoprivrednika – ulaganje u našu budućnost. Čestitam svima koji su sudjelovali u pisanju ovih projekata i svima koji su svoj život i rad posvetili mladima. Nove tehnologije, praktičan radi i najnovija znanstvena istraživanja kao i ljudi koji će sva ta znanja koristiti u praksi dobar su temelj budućnosti naše poljoprivredne proizvodnje – izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Tko je sve dobio sredstva i koliko, možete vidjeti ovdje. (www.mps.hr)

(izvor: www.vpz.hr)


Zbog visokog vodostaja rijeke Drave, skela "Križnica" do daljnjeg ne vozi.

IZVOR: http://komunalno-pitomaca.hr/


Hohohoooooo!!!!

Općina Pitomača u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Pitomača i ove godine, za svoje najmlađe mještane, organizira dolazak Djeda Božičnjaka.

U nedjelju 17. prosinca sa Sjevernog pola u Pitomaču stiže djedica sijede brade i čeka Vas u Turističkoj kućici od 14.00 do 17,00 sati sa puniiiiiim vrećama poklona.

 Roditelji koji žele upriličiti susret svog djeteta sa Djedom Božičnjakom, detaljnije informacije u Općini Pitomača ili  na  telefon broj 033/782-840.


Pozivamo vas na božićni sajam koji će se održati u petak, 15. prosinca 2017. godine u 17 sati, u športskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača. Uz sajam, na kojem će učenici izložiti svoje božićne ukrase, održat će se i prigodni program koji su priredili učenici sa svojim učiteljima.


(izvor:www.os-ppreradovica-pitomaca.skole.hr)

Tvrtka DRAFT d.o.o. izradila je uspješnu prijavu za projekt ”Opremanje i nabava multimedijske opreme Interpretacijskog centra Petra Preradovića”  za raspisani natječaj Ministarstvo Turizma

Nositelj projekta je Općina Pitomača, a sredstva su odobrena putem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini za poticanje konkurentnosti hrvatskog turizma uz afirmaciju Hrvatske kao jedne od vodećih međunarodnih turističkih destinacija.

Projektom ”Opremanje i nabava multimedijske opreme Interpretacijskog centra Petra Preradovića” osigurati će se multimedijska oprema i sustavi potrebni za suvremeni i moderni postav koji će kronološki i prema rasporedu soba tematski predstaviti pjesnikov život i djelovanje, a posjetiteljima pružiti uvid te mogućnost proučavanja i pregled kompletnog opusa Petra Preradovića na nov i interaktivan način korištenjem tehničke opreme (interaktivni monitori, audio-vizualna rješenja, projektori, info pultovi, i sl.). Opremanjem centra, uz stalni postav namijenjen svim posjetiteljima, stvoriti će se uvjeti za održavanje manifestacija i događanja (književne večeri, večer poezije, festivali),  kojima će se oživjeti djelo Petra Preradovića putem glazbe, scenske umjetnosti te povijesti (Ilirski pokret, Vojna krajina, Austro-Ugarska).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 512.520,00 kn, a od navedenog iznosa, Ministarstvo turizma projekt će sufinancirati sa 80%, odnosno sa 427.100,00kn, dok će Općina Pitomača predviđene aktivnosti sufinancirati s preostalim udjelom u iznosu od 85.420,00kn, tj. sa 20%.

Sufinanciranjem projekata javne turističke infrastrukture, Ministarstvo turizma nastoji potaknuti stvaranje nove atrakcijske osnove i ravnomjernije prostorne distribucija potražnje, kao i utjecati na generiranje novih motiva dolaska te na rast turističke potrošnje, čime se Interpretacijski centar Petra Preradovića u Grabrovnici u potpunosti uklapa u Program razvoja turističke infrastrukture tu u smjernice i strateške planove Ministarstva turizma.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

4 titule Europskog šampiona i ...

Proteklog vikenda su u Virovitici ...

Godišnja skupština DVD Dinjevac

U subotu navečer  20. siječnja ...

DVD Sedlarica obilježilo 81. ...

Uz nazočnost ...

Naše pivo koje „korak po korak“ ...

IPA, ALE i CITRA, ne, to nisu ...

Obavijest o podnesenom valjanom ...

KLASA: 320-02/16-05/257 URBROJ: ...

Održana je izborna godišnja ...

U Društvenom domu u Dinjevcu u ...

PROGRAM - Vidovo 2014.

Dani pjesme, kruha i vina PITOMAČA ...

Foto: Srijeda - Drava doseže ...

U srijedu poslijepodne, Drava je u ...

Obnovljena je crkva sv.Vida

Vjernici u Pitomači dočekali su ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Prvi dan škole u novoj Srednjoj ...

Počela je nastava i za ...

"Veliki skok" okupio 500-tinjak ...

Na izletištu kod dravskog mosta ...

Aktualno

Has no content to show!

Tko je online

Imamo 130 gostiju i nema članova online