Vijesti


U petak, 29. rujna. 2017. godine,  Načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i predsjednik Likovnog Kluba "Duga" Pitomača, Želimir Kukavica,  u prisutnosti brojnih slikara, mladih i  publike, predstavili su javnosti završen projekt pod nazivom "PUT OD SLIKOVNICE DO KNJIGE", realiziran na zidu od Dječjeg vrtića "Potočnica" do  Knjižnice i čitaonice Pitomača.

Povodom predstavljanja realiziranih aktivnosti, predsjednik Likovnog Kluba "Duga" Pitomača, Želimir Kukavica, istaknuo je kako se sve odvijalo na inicijativu Općine Pitomača, tvrtke DRAFT d.o.o. i Likovnog Kluba „Duga" Pitomača. Izrađen je  projektni prijedlog pod nazivom “Put od slikovnice do knjige” i prijavljen na natječaj raspisan od strane Slagalica -  Zaklada za razvoj lokalne zajednice, kojim je za financiranje odobreno 30 projekata i jedan od njih bio je naš.

Predloženim projektom postiglo se učinkovitije i kvalitetnije upravljanje javnim površina i objektima, uređenjem pročelja Dječjeg vrtića Potočnica i Knjižnice i čitaonica Pitomača na Trgu kralja Tomislava u središtu Pitomače.

 Oslikavanjem i adekvatnim uređivanjem, putem motiva koji će predstaviti put odrastanja u unikatnoj izvedbi, javne površine osvanule su u novom izdanju,  čime se osigurao ugodniji i atraktivniji javni prostor svim stanovnicima i posjetiteljima. Realizaciju aktivnosti oslikavanja upotpunila je sadnja živog cvijeća.

Osvježivanjem pročelja na spomenutima lokacijama, popularizirati će se lokalitet i objekti, tako što će ih učiniti atraktivnijima i pristupačnijima, a svim stanovnicima i posjetiteljima pružiti će jedinstveni doživljaj uživanja u unikatnima radovima umjetnika kluba. Članovi Likovnog kluba „Duga“ su svojem naselju i svim stanovnicima darovali umjetnički sadržaj koji će biti dostupan svima. Potaknuli su kvalitetniji život lokalnog stanovništva (šetnje, razgledavanje, obogaćena sadržajna ponudu centra naselja, unaprjeđeni vizualni identitet).

Projekt je realiziran u suradnji s Općinom Pitomača, Knjižnicom i čitaonicom Pitomača, Dječjim  vrtićem "Potočnica", tvrtkom DRAFT d.o.o., uz svesrdnu pomoć brojnih volontera.

Predsjednik Likovnog kluba „ DUGA“, Želimir Kukavica, uvjeren je da građani, prolazeći pored uradka s radošću čitaju priču, svatko onako kako je on vidi i osjeća. Prisutnim umjetnicima, posebno predsjedniku Likovnog kluba "Duga" zahvalila se ravnateljica Knjižnice i čitaonice Pitomača, Irena Gavrančić.

Načelnik Općine Pitomača, Željko Grgačić, posebno se zahvalio umjetnicima i realizatorima odobrenog projekta, koji pomažu uređenju Općine Pitomača, da ista bude ljepša i ugodnija za život.  Istaknuo je da su uslijedile velike pohvale za urađeno te da su već omišljeni prijedlozi za slijedeće uređenje javnih površina.

Načelnik Općine Pitomača, Željko Grgačić je projekt proglasio završenim  i otvorenim za javnost. Poštovani odgajatelji, učitelji, nastavnici, profesori i stručni suradnici,

     Dodjela bespovratnih novčanih sredstava za subvencioniranje nabave certificiranih sadnica bobičastog voća (jagoda, malina, kupina, aronija, ribiz, borovnica, brusnica, goji...).

Mjesec hrvatske knjige počinje 15. listopada i traje do 15. studenog.

PLOVIDBENI RED VRIJEDI OD 02.10.2017. godine

U četvrtak 28. rujna 2017. u 19 sati otvorena je jedanaesta po redu izložba slika učenika Likovnog kluba "Paleta" u Pitomači u izložbenom prostoru Općine Pitomača. 

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

U Knjižnici i čitaonici Pitomača ...

Knjižnica i čitaonica Pitomača u ...

U PETAK (ZA) METAK

U petak, 24. 11. 2017. godine, u ...

Prvenstvo ŠSD srednjih škola u ...

U utorak, 7. 11. 2017. godine u ...

KAKO SMO PROVELI DAN SREDNJOŠKOLACA

Kao i svake godine, odlučili smo ...

Pitomačke rukometašice nisu ...

Katastrofalan rezultatski vikend ...

Izložba slika Nade Malekinušić

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati ...

PROGRAM - Vidovo 2014.

Dani pjesme, kruha i vina PITOMAČA ...

Foto: Srijeda - Drava doseže ...

U srijedu poslijepodne, Drava je u ...

Obnovljena je crkva sv.Vida

Vjernici u Pitomači dočekali su ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Prvi dan škole u novoj Srednjoj ...

Počela je nastava i za ...

"Veliki skok" okupio 500-tinjak ...

Na izletištu kod dravskog mosta ...

Aktualno

Has no content to show!

Tko je online

Imamo 113 gostiju i nema članova online