Vijesti

Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten” u suradnji sa tvrtkom DRAFT d.o.o. predstaviti će Natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG-a za razdoblje 2014.-2020. za Tip operacije 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, a koji je sukladan Tipu operacije 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Na Uskrsni ponedjeljak, 02. travnja 2018. godine, Općina Pitomača i Turistička zajednica, uz pripomoć Dečkov z Dravske, organizirali su manifestaciju pod nazivom Uskrsna luč. Udruge s područja općine Pitomača prezentirale su delicije uskršnjeg stola kako su nekad blagdan Uskrsa provodili naši djedovi i bake. Uz podravsku glazbu, program djecepolaznika Male škole, nastup zbora Udruge umirovljenika Pitomača, prigodnu riječ župnika župe sv. Vida, vlč. Ivice Puškadije, uskrsnu luč visoku 7,20 metara, upalili su njeni graditelji – Dečki iz Dravske.

Uskrs slavimo s nadom u novi početak i vjerom u bolje sutra. To je vrijeme ulaganja u zajedništvo, vrijeme istinskog poštivanja i uvažavanja!

Svim vjernicima srdačno čestitam Uskrs, najveći kršćanski blagdan. Želim da nam i ovaj Uskrs, blagdan nade, mira i vjere, bude nadahnuće za svakodnevni život, u kojem se posvećujemo dobru svojih bližnjih!

Vaš načelnik

Željko Grgačić

Na veliki četvrtak 29.03.2018. godine, u tradicionalnoj podravskoj kleti pored pitomačke župne crkve svetog Vida, Likovni klub "Duga" Pitomača je otvorio tradicionalnu 8. međunarodnu izložbu pisanica pod nazivom "Uskrs u Pitomači".

Na Uskrsni ponedjeljak, 02. travnja 2018. godine Općina Pitomača i Turistička zajednica, uz pomoć Dečki z Dravske organiziraju manifestaciju pod nazivom "Uskrsna luč".
Uz glazbu, paljenje Uskrsne luči upriličujemo na Trgu kralja Tomislava u Pitomači, na livadi kod Dječjeg vrtića s početkom u 18,00 sati. Udruge s područja općine Pitomača na svojim će štandovima prezentirati tradicijski uskršnji "stol" dok će djeca, polaznici "male škole" i Udruga umirovljenika svojim programom obogatiti događaj.

Povodom Dana planete Zemlje, Općina  Pitomača uključit će se u akciju „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“  koja se provodi u sklopu svjetske akcije, a u koju je uključeno 100-tinjak zemalja svijeta.

Pozivamo sve ekološki osvještene mještane općine Pitomača da  06. i  07. travnja 2018. organiziraju radne akcije čišćenja i uređenja svojih naselja i svojih okućnica ili da se uključe u aktivnosti čišćenja u organizaciji Općine i Mjesnih odbora.


Iskreno se nadamo da će ova hvale vrijedna kampanja imati široku potporu svih žitelja, a sve s ciljem čišće i ljepše nam općine Pitomača.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Predavanje "Od Josepha Haydna do ...

23.05.2018. Predavanje "Od Josepha ...

U domu kulture u Pitomači održate ...

U ponedeljak, 28.05.2018. godine u ...

Predavanje "Od Josepha Haydna do ...

23.05.2018. Predavanje "Od Josepha ...

U domu kulture u Pitomači održate ...

U ponedeljak, 28.05.2018. godine u ...

Tko je online

Imamo 104 gostiju i nema članova online