Vijesti


Pozivamo Vas na početnu konferenciju projekta Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Pitomača odobrenog u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Građenje reciklažnih dvorišta", koja će se održati 30. studenog 2017. godine s početkom u 13:00 sati u prostorijama Općine Pitomača, Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1.

Nositelj projekta je Općina Pitomača. Vrijednost projekta iznosi 4.104.757,59 kuna, a sufinanciranje EU 85%, odnosno 3.489.043,95 kuna.
Proteklog vikenda u terminu 24.-26.11.2017. godine u Varaždinu je održana 12. državna izložba hrvatskih pasmina i 6. međunarodna izložba malih životinja.
Na ovim natjecanjima je izloženo 1070 malih životinja od strane 138 izlagača iz tri zemlje. Pitomačan Saša Miljanović, dugogodišnji uzgajatelj malih životinja, a posebno golubova, na ovom prestižnom natjecanju izložio je hrvatsku autohtonu pasminu golubova koje uzgaja od ranog djetinjstva, a to su sisački prevrtači. Njih je izložio na 12. državnoj izložbi hrvatskih pasmina
u 4 boje, te je s njima u sve 4 boje osvojio titule šampiona. Svi su mu golubovi ocijenjeni odličnim ocjenama, no kruna uspjeha je ta  da je u ukupnom poretku njegova mlada ženka, uz šampionsku titulu, osvojila najveću nagradu koja se može osvojiti na ovakvom prestižnom natjecanju - titulu prvaka pasmine. Ovdje se je natjecala u velikoj  konkurenciji od čak 160 sisačkih prevrtača koji su izloženi od strane 11 izlagača iz svih dijelova Hrvatske.

U subotu 25. 11. 2017. Udruga žena Kladare bila je domaćin 11. smotre folklora održane u Društvenom domu u selu. Manifestaciju je otvorila predsjednica udruge gospođa Mirjana Gucek. Pozdravila je pristigle goste, izvođače na manifestaciji i sve prisutne te im zaželjela dobrodošlicu. Posebno je spomenula predstavnike gostiju - Općinu Pitomača, Forum žena Kloštar Podravski, Udrugu žena Kozarevac, kladarske vatrogasce, Udrugu "Lipa" Prugovac, Udrugu "Latice" Koprivnica i sponzore obitelji: Erhatić, Magdić, Brlas, Mađeric, Črneka, Josipu Rasinec i dr. Mlada voditeljica Petra, na podij je prvo pozvala KUD "Podravka" iz Starogradačkog Marofa. Njihova dugogodišnja voditeljica Ivka Skender osobno je  predstavila KUD. Članice KUD-a otpjevale su i otplesale splet podravskih pjesama i kola u znakovitim nošnjama svojeg sela i bile nagrađene burnim pljeskom. Slijedio je nastup Hrvatskog folklornog društva "Sesvečice" iz Podrvaskih Sesveta i njihovog poznatog voditelja i izvođača Josipa Cugovčana. Predstavili su se spletom izvornih pjesama i kola u svojim specifičnim nošnjama, drugačijim od ostalih. Za te nošnje gospodin Cugovčan kaže da  vuku porijeklo iz 18. stoljeća, a jedan primjerak  pronašla je njihova suseljanka na svojem tavanu.  Oni su je povijesno proučili,  prihvatili, umnožili i s ponosom predstavljaju svoj kraj pjesmom i plesom u tim nošnjama  na domaćim pozornicama, pozornicama Europe i šire.

Slijedilo je predstavljanje KUD Marijan Pavleković Pajo iz Otrovanca. Članice KUD-a predstavile su se također sa spletom pjesama i kola vezanih uz svoje selo i svoj kraj.

Kao šećer na kraju nastupio je veliki Pjevački zbor Udruge umirovljenika iz Pitomače koji se predstavio izvođenjem starogradskih pjesama svojeg kraja. 

Publika je sve izvođače nagradila burnim pljeskom.

Slijedilo je zajedničko duženje.

 

Tekst i foto: Barica Mihoković

 

Počinje advent u Pitomači. Pogledajte što se sve pripremilo za vas i vaše ugodnije predblagdanske i blagdanske dane.

JAVNI POZIV za dostavu prijava za stručno osposobljavanje za rad za 2017. godinu bez zasnivanja radnog odnosa u Općini Pitomača

U cilju korištenja mjere „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa“ putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Općina Pitomača iskazuje interes i potrebu za prijemom polaznika/polaznice na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Jedinstveni upravni odjel Općine Pitomača, na razdoblje od 12 mjeseci u punome radnom vremenu (osam sati dnevno - 40 sati tjedno) za slijedeća radna mjesta:

1.    Stručni prvostupnik  struke ili stručni prvostupnik poljoprivrednog smjera, 1 izvršitelj,
2.    SSS ekonomskog ili upravnog smjera, 1 izvršitelj.

Javni poziv, zajedno s uvjetima i potrebnom dokumentacijom možete preuzeti ovdje.

 

Centar za kulturu Drago Britvić, pod pokroviteljstvom Općine Pitomača, organizira Koncert lijepog solo pjevanja i dueta u pitomačkoj čaroliji adventa..

Koncert će se održati 22. prosinca 2017. godine, u dvorani Doma kulture u Pitomači, s početkom u 19:00 sati.
Cijena ulaznice je 10,00 kuna.
Pretprodaja ulaznica u kiosku Vrabac i Općini Pitomača.

Nastupa Marko Škugor uz gošću Kristinu Domović.
  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Ministar Tolušić potpisao ugovore ...

Ministar Tomislav Tolušić potpisao ...

Skela "Križnica" do daljnjeg ne ...

Zbog visokog vodostaja rijeke ...

Sa Sjevernog pola u Pitomaču ...

Hohohoooooo!!!! Općina Pitomača u ...

Božićni sajam

Pozivamo vas na božićni sajam koji ...

Nastavljen zimski malonogometni ...

U subotu 09. i nedjelju 10. ...

rukometašice ŽRK „Pitomača“ ...

Utakmicom 12. kola 1. HRL za žene, ...

PROGRAM - Vidovo 2014.

Dani pjesme, kruha i vina PITOMAČA ...

Foto: Srijeda - Drava doseže ...

U srijedu poslijepodne, Drava je u ...

Obnovljena je crkva sv.Vida

Vjernici u Pitomači dočekali su ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Prvi dan škole u novoj Srednjoj ...

Počela je nastava i za ...

"Veliki skok" okupio 500-tinjak ...

Na izletištu kod dravskog mosta ...

Aktualno

Has no content to show!

Tko je online

Imamo 78 gostiju i nema članova online