Vijesti

U okviru obilježavanja Dana općine Pitomača – PITOMAČKO VIDOVO 2018. u rodnoj kući pjesnika Petra Preradovića u Grabrovnici održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Mnogobrojne goste, među kojima je bila i ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, zamjenik župana Darko Žužak, zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Vlasta Honjek Golinac, na samom početku srdačno je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan, a načelnik općine Željko Grgačić upoznao je goste s mnogobrojnim projektima koji se provode na cjelokupnom području općine.

– Gotovo svi naši projekti provode se uz financijske potpore raznih ministarstava i EU fondova. Najveći projekt vrijedan više od 120 milijuna kuna je projekt aglomeracije, a uskoro se očekuje i početak izgradnje Poduzetničkog inkubatora vrijednog 10 milijuna kuna. Općini Pitomača prvoj je na području županije odobren projekt izgradnje reciklažnog dvorišta, koje će se graditi u našoj Poduzetničkoj zoni Rakitka, a koju ćemo zbog velikog broja zainteresiranih poduzetnika morati i proširiti – istaknuo je Željko Grgačić, dodavši kako Općina veliku brigu vodi o predškolskoj i školskoj populaciji, kulturi, zdravstvu, socijali i sportu.

Čestitke na Danu općine domaćinima su uputili gradonačelnici prijateljskih općina Bilje Željko Cickaj i Polača Tomislav Prtenjača te zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak.

– Ovo je prilika da zahvalim Ministarstvu kulture i ministrici Nini Obuljen-Koržinek na potpori u obnovi rodne kuće Petra Preradovića, ali i Doma kulture u Pitomači – između ostaloga naglasila je saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Sjednici je prisustvovao i saborski zastupnik Josip Đakić.

– Općina Pitomača može biti primjer ostalim općinama kako se zajedništvom može mnogo toga učiniti – istakao je Josip Đakić. Na kraju sjednice čestitke u povodu Dana općine domaćinima je uputila i ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek.

– Drago mi je što se nalazim u ovoj sredini kojoj je vrlo stalo do kulture i kulturne baštine. Moje ministarstvo i ja osobno uvijek ćemo vam biti na pomoći – kazala je na kraju sjednice Nina Obuljen-Koržinek.

Glazbenim nastupima svečanost su veličali učenici područne Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ u Pitomači, pjevački zbor HPGD-a „Sloga“ te poznata hrvatska operna sopranistica Barbara Othman.

(www.icv.hr, zc, Foto: Foto Begović i Kristijan Toplak)

Odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima ispred spomen-obilježja u središtu naselja danas, 14. lipnja, započelo je obilježavanja Dana općine Pitomača – PITOMAČKO VIDOVO 2018. Nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Knjižnici i čitaonici Pitomača predstavljena je poštanska marka s likom Petra Preradovića, pjesnika kojoj je općina posvetila cijelu ovu godinu.

Svečanosti su uz domaćine, načelnika općine Željka Grgačića sa suradnicima prisustvovali i saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić te Zdenko Blažičević sa suradnicima iz Hrvatske pošte koja je izdala ovu prigodnu marku.
(www.icv.hr, zc, Foto: Foto Begović)

Udruženje obrtnika općine Pitomača u suradnji s tvrtkom DRAFT organiziralo je povodom obilježavanja Dana općine u Domu kulture 10. izložbu proizvoda i usluga. Na izložbi je sudjelovalo više od 70 poduzeća i obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava s područja Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Istarske županije koja su predstavila svoje proizvode i usluge.

Uz predsjednika Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikarda Bakana i zamjenika načelnika Marina Aragovića svečanosti otvaranja nazočili su i predsjednik Udruženje obrtnika općine Pitomača Mladen Balić, direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura, tajnik Obrtničke komore Virovitica Božidar Jeremić, te dopredsjednik HOK-a Darko Knežević.
(www.icv.hr, zc, Foto: Foto Begović, Zlatko Ciprijanović)

Ovim putem obavještavamo sve mještane i goste općine Pitomača da se natjecanje u guhanju paprikaša i manifestacija Veselje za pitomačane od 7 do 77, koji su se trebali održati danas, zbog loših vremenskih neprilika odgađa do daljnjeg.

Tvrtka ICC 3D d.o.o. ovim putem obaviještava sve mještane Općine Pitomača da se adulticidno tretiranje komaraca na području Općine Pitomača, koje se trebalo vršiti 12.06.2018. i 13.06.2018. godine, zbog loših vremenskih uvjeta odgađa do daljnjeg.Kontakt ICC 3D d.o.o.: 091 525 11 41

STAROGRADAČKI MAROF: U subotu 9. lipnja 2018. godine, u domaćinstvu KUD-a "Podravke" iz Starogradačkog Marofa, održana je tradicionalna 22. smotra folklora. Otvorio ju je donačelnikOpćine Pitomača Marin Aragović. Smotru su otvorili domaćini i njihovi tamburaši spletom pjesama i kola svojeg sela.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Pjesme podravine i podravlja ...

Pjesme podravineri podravlja ...

DEGUSTACIJA VINA I PODJELA MEDALJA

16.06.2018. DEGUSTACIJA i PODJELA ...

Pitomačka biciklijada 2018

16.06.2018.U subotu 16.06.2018. ...

10. Izložba proizvoda i usluga ...

14.06.2018. Udruženje obrtnika ...

Predstavljanje poštanske marke s ...

14.06.2018. u 8:30 PREDSTAVLJANJE ...

Predstavljanje poštanske marke s ...

14.06.2018. u 8:30 PREDSTAVLJANJE ...

DEGUSTACIJA VINA I PODJELA MEDALJA

16.06.2018. DEGUSTACIJA i PODJELA ...

Pitomačka biciklijada 2018

16.06.2018.U subotu 16.06.2018. ...

Pjesme podravine i podravlja ...

Pjesme podravineri podravlja ...

10. Izložba proizvoda i usluga ...

14.06.2018. Udruženje obrtnika ...

Tko je online

Imamo 51 gostiju i nema članova online