Vijesti

Proteklog vikenda su u Virovitici održane tri europske izložbe malih životinja,
1.Europska izložba balkanskih pasmina peradi,  1.Europska izložba golubova  letača, viskoletača i prevrtača,
2.Europska izložba balkanskih pasmina golubova, dvije specijalizirane izložbe peradi te  43. Međunarodna izložba malih životinja. Na ovim izložbama su sudjelovali izlagači iz Slovenije, Mađarske, Slovačke, Rumunjske, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Ukupno je izloženo 1870 eksponata od strane 187 izlagača. Svakom izlagaču je san i kruna uspjeha sudjelovati na ovako prestižnim natjecanjima, te ostvariti uz ovakvu konkurenciju odlične rezultate. Upravo jedan od njih je i mještanin Pitomače, Saša Miljanović, koji je  na  ovim izložbama izložio svoje golubove sisačke prevrtače te patuljastu ukrasnu perad, hrvatske patuljaste kokoši sa kojima je ostvario zapažene rezultate. Osvojio je čak četiri titule Europskog šampiona te, sa najbolje ocjenjenom kolekcijom golubova sisačkih prevrtača, i titulu Europskog majstora uzgoja.

U subotu navečer  20. siječnja 2018. u Društvenom domu u Dinjevcu, pod predsjedanjem zapovjednika DVD-a Dinjevac Mate Bastalića, a u nazočnosti članova društva i prisutnih gostiju, predstavnika  DVD-ova s područja naše Općine  iz Velike Črešnjevice, Otrovanca, Starog Gradca, Starogradačkog Marofa, Turnašice, Male Črešnjevice, Grabrovnice i DVD-a iz Kloštra Podravskog, predstavnica „UDRUGE ŽENA“ DINJEVAC i nogometnog kluba NK PODRAVEC DINJEVAC, održana je redovna godišnja skupština društva.

Nakon izbora radnog predsjedništva, podneseni su izvještaji o radu predsjednika, zapovjednika, blagajnika i nadzornog odbora..

Po prihvaćanju plana rada i financijskog plana za 2017. godinu, podijeljena su priznanja polaznicima obuke za zvanje vatrogasac I. klase Silviji Bastalić, Petri Ratajec i Mateju Kusaku koji su istu uspješno prošli u tijeku prošle godine. 

Uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa, održana je redovita sjednica DVD Sedlarica koji ove godine obilježava 81. godišnjicu postojanja.O radu DVD-a i budućim planovima govorio je predsjednik DVD Sedlarica Mario Čajkulić. Redovnoj sjednici su nazočili i predstavnici desetak prijateljskih DVD-a s područja naše županije, ali i susjedne Koprivničko-križevačke (DVD Gornja Zdjelica i DVD Batinska). Pohvale članovima DVD za nesebičan rad, uputio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a za doprinos radu DVD-a Sedlarica, priznanja su dobili Martin i Ivka Matoničkin
(www.vpz.hr, Fotografije: Foto Begović)


IPA, ALE i CITRA, ne, to nisu nazivi prekograničnih fondova, već briljantnih piva koji su nastali u režiji Pitomačke pivovare i Miroslava Novosela. No pivoljupci od Slatine do Koprivnice znaju za ALE, a u petak navečer su upoznali i IPA i CITRU, dva nova proizvoda Pitomačke pivovare i piva „Pitko“ koje je prošle godine osvojilo naše tržište.

– Lani smo predstavili svjetlo i tamno pivo Pitko, a od ove godine, imamo Pitko Citra, uz aromatični hmelj koji pivu daje voćnu arome. Ne, to nije radler već je pravo pivo. IPA pivo je pivo koje je nastalo po receptu iz 18. stoljeću. Tada su Englezi putovali u Indiju i imali su pivo koje im se nije kvarilo. Ono je bilo jako. Naše ima 7,2 alkohola i više hmelja. Punog je okusa. Ovime smo digli ljestvicu prema gore, dokazujući da znamo praviti i „ozbiljnija piva“ – podcrtao je Miroslav Novosel, koji je nazočnima govorio kako je krenuo u „avanturu života“, napuštajući siguran posao i s partnerom u poslu, Marijanom Rengelom, krenuo „u biznis“.

Istaknuo je kako se tržište craft piva razvija, kako u Hrvatskoj ima 45 mini pivovara, ali da će ih do ljeta narasti još nekoliko.
– Craft pivo se radi u malim „šaržama“ i na tradicionalni način, od pivskog ječma, hmelja, vode i kvasca. Tu nema aditiva, sumpora i drugih raznih dodataka.

Prošlo ljeto su „imali muku“, jer bilo je teško „nasmagati sve potrebne količine“, jer tržište je tražilo „još“. Danas im je situacija kudikamo komotnija.
– Trenutno imamo kapacitet od 3.500 litara mjesečno, ali dižemo kapacitete s novim pivima. Spremni smo za novu sezonu, povećali smo broj kafića, u ponudi smo od Slatine do Koprivnice. Sljedeći cilj nam je Zagreb i Jadran – zaključio je Miroslav Novosel.

Predstavljanje Pitkog piva u Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru bio je sjajan događaj koji je okupio mnoštvo ljubitelja odličnog piva. Bio je tu i saborski zastupnik Josip Đakić, a voditeljica Hotela Kurija Janković Sanja Sudar, podvukla je kako se i na ovaj način promiču domaći proizvođači i njihovi proizvodi.
– Bio je to Dan craft piva uz promociju Pitomačke pivovare. Hotel Kurija Janković promiče domaće proizvođače. U našoj ponudi su domaća vina, sokovi, likeri, rakije, čajevi, pa sve do piva Pitko koje je nastavak u ovoj lokalnoj domaćoj priči.

 (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

KLASA: 320-02/16-05/257

URBROJ: 370-10-18-3

Sl.Brod, 17.01.2018. 

 Na temelju odredbe članka 50. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“, broj 39/2013) i članka 38. stavak 2. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“, broj 48/15) Agencija za poljoprivredno zemljište objavljuje

 

 O B A V I J E S T

o podnesenom valjanom zahtjevu za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Pitomača.

 Na temelju članka 50. stavka 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu prodaje se poljoprivredno zemljište u vlasništvu države koje graniči sa zemljištem podnositelja zahtjeva, a nalazi se izvan proizvodno-tehnoloških cjelina, čija veličina nije veća od 1 ha, koje je označeno kao:

 k.č.br. 820 u k.o. Turnašica, pašnjak,

površine 0,0327 ha, tržišna cijena iznosi 1.560,25 kn.                       

Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom mogu podnijeti i druge zainteresirane osobe koje ispunjavaju uvjete iz članka 50. stavka 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu i u propisanom roku dostave dokaze Agenciji.

Rok za dostavu zahtjeva je 15 dana računajući od prvog idućeg dana nakon objave ove Obavijesti na mrežnoj stranici Agencije za poljoprivredno zemljište. (www.zemljiste.mps.hr)

Zahtjev se dostavlja na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, Trg Pobjede 2, 35 000 Slavonski Brod s naznakom: „Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Pitomača – za k.č.br. 820 u k.o. Turašica“.

Ako je više osoba podnijelo valjani zahtjev s pripadajućom dokumentacijom za prodaju navedenog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države izravnom pogodbom do objave obavijesti, odnosno u roku od 15 dana od objave obavijesti, kupac se utvrđuje javnim nadmetanjem, sukladno Pravilniku o postupku javnog nadmetanja za utvrđivanje najpovoljnijeg ponuditelja na javnom pozivu za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske u zakup i zakup za ribnjake („Narodne novine“, broj 120/2013).

Odluku o prodaji izravnom pogodbom donosi Agencija. Na osnovi odluke ravnateljica Agencije u ime Republike Hrvatske i kupac sklapaju ugovor o prodaji u pisanom obliku. Agencija će o Odluci pisano obavijestiti podnositelje zahtjeva.          

                                                           AGENCIJA ZA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

U Društvenom domu u Dinjevcu u nedjelju 14. siječnja 2018. održana je izborna godišnja skupština UDRUGE ŽENA " DINJEVAC" .

Istu je otvorila predsjednica Udruge Svetlana Bastalić te predložila slijedeći dnevni red:
1. Otvaranje izborne  godišnje Skupštine,
2. Izbor radnih tijela Skupštine, voditelja Skupštine, zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika,
3. Izvješće o radu Udruge žena Dinjevac za 2017. godinu, blagajnički izvještaj i izvještaj Nadzornog odbora,
4. Davanje razrješnice tijelima Udruge žena Dinjevac
5. Prijedlozi skupštine za izbor: predsjednika, blagajnika, tajnika, članova upravnog i nadzornog odbora,
6. Izbor tijela Udruge žena Dinjevac,
7. Dodjela zahvalnica
4. Plan rada za 2018. godinu,
5. Riječ gostiju,
6. Različito.  

Ovakav predloženi dnevni red jednoglasno je usvojen. Pošto su izabrana radna tijela Skupštine prešlo se na podnošenje Izvješća i to Izvješće predsjednice Svetlane Bastalić o proteklom radu,  blagajnički izvještaj i izvještaj Nadzornog odbora , koja su također bila iscrpna i koja su iskazivala zaista kvalitetan rad ove Udruge. Za raspravu po sva tri Izvješća nitko se nije javio, već su članice pohvalile ovako kvalitetan rad svoga vodstva, te naglasile kako će u narednoj godini raditi sa istim žarom kao i prošle godine, te nastojat pružit što više svome selu, a potom i šire.

Pošto je ovo bila izborna godišnja skupština kao predsjednica izabrana je Svetlana Bastalić, blagajnik Đurđica Presečan, te tajnik udruge Petra Ratajec.  Članovi  i članice udruge složili su se kako je ovo vodstvo uz veliku pomoć članova i članica udruge, te svih mještana sela od kojih posebno treba naglasit suradnju sa DVD-om Dinjevac, nogometnim klubom NK Podravac Dinjevac bilo zadovoljavajuće u proteklom mandatu, te su  stoga ponovnim izborom ukazali povjerenje i  punu podršku u novom mandatu koji je pred nama.

Plan rada za 2018. godinu opsežan je no ono što nas najviše raduje je nadolazeća  nam manifestacija "Tako su to radili naši stari", te 7. Dinjevački susreti plesa i pjesme.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

4 titule Europskog šampiona i ...

Proteklog vikenda su u Virovitici ...

Godišnja skupština DVD Dinjevac

U subotu navečer  20. siječnja ...

DVD Sedlarica obilježilo 81. ...

Uz nazočnost ...

Naše pivo koje „korak po korak“ ...

IPA, ALE i CITRA, ne, to nisu ...

Obavijest o podnesenom valjanom ...

KLASA: 320-02/16-05/257 URBROJ: ...

Održana je izborna godišnja ...

U Društvenom domu u Dinjevcu u ...

PROGRAM - Vidovo 2014.

Dani pjesme, kruha i vina PITOMAČA ...

Foto: Srijeda - Drava doseže ...

U srijedu poslijepodne, Drava je u ...

Obnovljena je crkva sv.Vida

Vjernici u Pitomači dočekali su ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Prvi dan škole u novoj Srednjoj ...

Počela je nastava i za ...

"Veliki skok" okupio 500-tinjak ...

Na izletištu kod dravskog mosta ...

Aktualno

Has no content to show!

Tko je online

Imamo 106 gostiju i nema članova online