Vijesti


Zbog izvođenja radova privremeno se zatvara za sav promet dio javne ceste na samom željezničko-cestovnom prijelazu  ŽCP Pitomača, kod tvrtke Jan-Spider

Privremena regulacija prometa trajat će u vremenskom periodu 25.04. (srijeda) i 26.4. (četvrtak) u vremenu od 07:00 do 19:00
U subotu 21. travnja 2018. godine, u organizaciji Općine Pitomača i Turističke zajednice Općine Pitomača, a u suorganizaciji Dječjeg vrtića "Potočnica" Pitomača i Osnovne škole Petar Preradović Pitomača održat će se manifaestacija pod nazivom Festival Proljeća Pitomača 2018.

Program počinje u 9:30 Izložbom i prodajom cvijeća i presadnica - 3. festival cvijeća,
u 10:00 će se održati Mala cvjetna Pitomača - dječja povorka kroz centar Pitomače,
nastavlja se u 10:30 priredbom na parkiralištu iza restorana "Stara pivnica",
te 11:30 Bojanjem asfalta kredama u boji ispred Doma kulture.


Općinski načelnik Općine Pitomača, raspisuje Javni poziv za davanje potpore za sudjelovanje na sajmu VIROEXPO 2018.

Dodjela bespovratnih novčanih sredstava za pokriće troškova poduzetnika izlagača na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO 2018. (23.-25.02.2018.) vezanih uz osiguranje sajamskog prostora kroz povrat dijela utrošenih sredstava.

 

Javnom pozivu za davanje potpore mogu pristupiti samo poljoprivredna gospodarstva, obrtnici ili pravne osobe, koje udovoljavaju općim uvjetima i kriterijima za dodjelu potpore propisanim javnim pozivom - ovdje.

Zahtjev se podnosi na obrascu koji se podiže u Odsjeku za gospodarstvo, poljoprivredu, ruralni razvitak i investicije Općine Pitomača ili se može preuzeti ovdje.

Zahtjev i pripadajuća dokumentacija dostavljaju se s naznakom “Zahtjev za davanje potpore za sudjelovanje na sajmu VIROEXPO 2018.“, na adresu: Općina Pitomača, Odsjek za gospodarstvo, poljoprivredu, ruralni razvitak i investicije, 33405 Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1.

Sve informacije mogu se dobiti u Odsjeku za gospodarstvo, poljoprivredu, ruralni razvitak i investicije Općine Pitomača, na tel. 782-236.

 

 


Dana 19. travnja (četvrtak) u 17:00h  u Plavoj sali Općine Pitomača na adresi Ljudevita Gaja 16/1 održati će se informativna radionica u organizaciji tvrtke DRAFT d.o.o. i općine Pitomača povodom raspisanog natječaja za mlade poljoprivrednike (mjera 6.1.1.).

Na predstavljanje natječaja pozivaju se sve zainteresirane osobe koje se bave poljoprivrednim djelatnostima, poglavito mladi poljoprivrednici, tj. osobe s navršenih 18 i mlađe od 41 godinu. Tom prigodom će se predstaviti prihvatljivi prijavitelji i korisnici, uvjeti i načini provedbe planiranih aktivnosti te ostale specifičnosti samog natječaja.


Srednja škola Stjepana Sulimanca preuzet će u ponedjeljak 16. travnja novi traktor Zetor Proxima HS 120 koji je nabavljen u sklopu projekta “Obrazovanjem u poljoprivredi za bolju budućnost Hrvatske”, a kojeg Srednja škola Stjepana Sulimanca provodi u partnerstvu sa Srednjom školom “Stjepan Ivšić” iz Orahovice, u sklopu projektnog poziva Ministarstva poljoprivrede pod nazivom “Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017.” Vrijednost projekta je 930.879,71kn i u cijelosti je financiran sredstvima Ministarstva poljoprivrede.

Isporuka i primopredaja traktora je dogovorena za ponedjeljak 16. travnja u 10 sati, a svoj dolazak potvrdili su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa suradnicima, predsjedica odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora doc.dr.sc. Vesna Bedeković, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, zastupnici tvrtke POD proizvodnja opruga d.o.o iz Dežanovca te domaćini – djelatnici i učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca.

Ovo je u posljednjih 10 godina najvrijedniji pojedinačni komad opreme nabavljen za Srednju školu Stjepana Sulimanca, a služit će za sve zahvate i agrotehničke mjere na školskom poljoprivrednom imanju koje obuhvaća 23 hektara oranica, voćnjak, vrt i plasteničku proizvodnju. Škola je do sad koristila mali traktor IMT 539, kojeg je školi prije više od deset godina donirala Vrovitičko-podravska županija.

Škola će nabavom ovog suvremenog stroja ostvariti značajne uštede od nekoliko desetaka tisuća kuna godišnje koje će moći iskoristiti za ulaganje u nastavu, a mogućnost obrazovanja na najnovnijim i najmodernijim poljoprivrednim strojevima i mehanizaciji sigurno će privući nove đake u poljoprivredna zanimanja. Traktor Zetor Proxima HS 120 dolazi sa full-opremom, te je posebno opremljen dodatnim sjedalom za učenike koji će moći učiti od traktorskog operatera važne praktične lekcije iz obrade tla, sjetve, gnjojidbe i žetve na različitim ratarskim kulturama. Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače zajedno sa osnivačem Virovitičko-podravskom županijom i u suradnji sa Općinom Pitomača ulaže značajne napore kako bi stekla uvjete da u skoro vrijeme postane centar kompetencija za sektor poljoprivrede i agroturizma. (www.icv.hr)

Povodom Dana planeta Zemlje Općina Pitomača organizira 6. i 7. travnja akciju „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“ koja se provodi u sklopu svjetske akcije, a u koju je uključeno 100-ak zemalja svijeta. Tim povodom pozvani su mještani općine da danas i sutra organiziraju radne akcije čišćenja i uređenja svojih naselja i svojih okućnica ili da se uključe u aktivnosti čišćenja u organizaciji Općine i Mjesnih odbora.

Kako napominju u Općini Pitomača, nakon ove akcije, slijedi veća akcija obilaska cijelog područja općine radi uklanjanja divljih deponija otpada, kojih prema sadašnjim spoznajama nažalost ima. Tim povodom u akciji čišćenja poljskog puta u blizini željezničke pruge, odnosno Komunalnog poduzeća zatekli smo i djelatnice Općinske uprave Općine Pitomača koje su čistile okoliš oko poljskog puta sve do obližnjeg vodocrpilišta na periferiji Pitomače. (www.icv.hr, bs)
  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

OBITELJSKI SHOW „ CIRCLE OF MAGIC ...

22.04.2018. OBITELJSKI SHOW „ ...

Javni poziv za davanje potpore za ...

Općinski načelnik Općine Pitomača, ...

OBITELJSKI SHOW „ CIRCLE OF MAGIC ...

22.04.2018. OBITELJSKI SHOW „ ...

Javni poziv za davanje potpore za ...

Općinski načelnik Općine Pitomača, ...

Aktualno

Javni poziv za davanje potpore za sudjelovanje na sajmu VIROEXPO 2018.

Tko je online

Imamo 94 gostiju i nema članova online