Općina Pitomača položila vijenac na grob dr. Marijana Jergovića povodom obilježavanja 4. godišnjice smrti uglednog pitomačkog liječnika, jednog od osnivača Glazbenog festivala "Pjesme Podravine i podravlja" Pitomača te vrsnog glazbenika i pjesnika Marijana Jergovića.

Tom prigodom, izaslanstvo Općine Pitomača na čelu sa načelnikom općine Željkom Grgačićem, položilo je vijenac i zapalilo svijeće na grob dr. Marijana Jergovića. Svog supruga prisjetila se i udovica doktora Jergovića, Ladislava.

Dr. Marijan Jergović rođen je 9. srpnja 1938. godine u Pitomači, gdje je i  završio osnovno obrazovanje nakon kojeg pohađa Gimnaziju u Virovitici, te Medicinski fakultet u Zagrebu do 1964. godine. Medicina mu je i bila primarna djelatnost sve do 1994. godine do kada je radio u Domu zdravlja Đurđevac i Pitomača, te Medicinskom centru Virovitica. U dva mandata bio je i dožupan Virovitičko-podravske županije, zadužen za društvene djelatnosti. Više puta je odlikovan i nagrađivan. Osnivač je Glazbenog festivala „Pjesme Podravine i podravlja“ te inicijator osnivanja Glazbene škole u Pitomači. Marijan Jergović je posljednjih gotovo pola stoljeća poznat kao izvrstan glazbeni entuzijast (skladatelj, dirigent...), no pored toga bavio se aktivno i sportom i to najviše nogometom, pa je tako obilježio jedan dio povijesti pitomačkog sporta i društvenog života. Izdao je i nekoliko knjiga – pjesmarica narodnih i novoskladanih pjesama, valcera i polki s područja Podravine, kao i nekoliko autorskih nosača zvuka. Uz Blaža Lengera i Dragu Britvića, Marijan Jergović je najznačajniji autor podravske glazbe, a prema njemu nazvana je Područna glazbena škola u Pitomači, Osnovne glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica. Dr.Marijan Jergović umro je 7.svibnja 2010. godine u 72.godini života.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

PITOMAČA BRICK DAY 2017. – LEGO

Jučer, 20. studenog 2017. godine ...

Savjet mladih obilježio dan ...

18. studenog 2017. godine, povodom ...

U Knjižnici Osnovne škole Petra ...

Povodom Međunarodnog dana prava ...

Odlično 2. mjesto na kraju ...

Nogometaši NK Pitomača su u ...

Uspječan vikend rukometašica ŽRK ...

Još u srijedu navečer, ...

Karate klub ''Podravski sokol'' ...

U Križevcima je 19. studenog 2017. ...

PROGRAM - Vidovo 2014.

Dani pjesme, kruha i vina PITOMAČA ...

Foto: Srijeda - Drava doseže ...

U srijedu poslijepodne, Drava je u ...

Obnovljena je crkva sv.Vida

Vjernici u Pitomači dočekali su ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Prvi dan škole u novoj Srednjoj ...

Počela je nastava i za ...

"Veliki skok" okupio 500-tinjak ...

Na izletištu kod dravskog mosta ...

Aktualno

Has no content to show!

Tko je online

Imamo 116 gostiju i nema članova online