Imanje i restoran “Zlatni klas” Otrovanec

Otrovanec 228,
33 405 Pitomača

Tel: +385 33 714 114
Fax: +385 33 800 903
Mob: +385 98 902 8208
Mob: +385 98 196 0643

E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.zlatni-klas.hr

Vlasnik: Bernard Tkalčec

O imanju

Imanje Zlatni klas idealno je odredište za jednodnevne izlete i nastavu u prirodi predškolske djece i mladih osnovaca. U okruženju idiličnog seoskog dvorišta domaćini će vas upoznati sa starim običajima poput mljevenja žita na ručnom žrvnju, tkanjem na tkalačkom stanu, pečenjem kruha u staroj krušnoj peći ili tesanjem drva. U dvorištu djecu očekuje kućica na drvetu, stari auto, ljuljačke, stolni tenis, prostrana livada i veliki voćnjak za igru i trčanje, te romantično jezerce - ribnjak. Ergela od desetak rasnih konja pruža vam užitak vožnje u kočiji i škole jahanja. Imanje je ograđeno i potpuno sigurno za bezbrižan boravak i zabavu grupa do 2OO djece u pratnji odgajatelja.

Restoran Zlatni klas nudi bogat jelovnik biranih domaćih specijaliteta, a posebnost ponude je zanimljiv izbor vegetarijanskih jela. Iskoristite priliku da kušate izvornu, zdravu hranu pripremljenu po tradicijskim receptima naših baka. Osobito su omiljene tople pogače iz krušne peći, zapečene palačinke i štrukli. Mladi uživaju u izvrsnim pizzama i voćnim kupovima, a ljubitelji dobre kapljice imaju priliku kušati najbolja vina iz obližnjih bilogorskih vinograda i podruma. Restoranski dio obuhvaća prostranu salu s plesnim podijem, razglasom i disco-rasvjetom za velike proslave, vjenčanja, plesne večeri, predavanja i seminare do 300 uzvanika, kafe-bar sa separeima i intimnu salu za ručavanje za 40 osoba.Cijeli restoranski prostor odiše ugođajem tradicijske gradnje masivnim drvenim gredama, s vrijednom etnografskom zbirkom restauriranih starih predmeta iz seoskog domaćinstva. Iz Zlatnog klasa možete poći na upoznavanje turističkih zanimljivosti pitomačkog kraja.

Preporučamo razgledanje Križnice i rijeke Drave, obilazak vinograda na padinama Bilogore, posjet spomen-muzeju u rodnoj kući pjesnika Petra Preradovića u Grabrovnici ili vožnju kočijom kroz središte Pitomače. Restoran i izletište Zlatni klas uspješno posluje već punih 25 godina, od daleke 1977. godine kada su naši domaćini Maca i Branko Tkalčec krenuli u ostvarenje životnog sna o vrhunskom restoranu u malenom mjestu Otrovanec. Uskoro stiču ugled koji im dovodi goste iz svih krajeva Hrvatske, od mladeži koja je ludovala na već legendarnim plesnim i disko večerima do uvaženih delegacija iz svijeta politike, gospodarstva, sporta i estrade. Prateći moderne trendove u turističkoj ponudi Zlatni klas danas prerasta u ogledno imanje seoskog turizma, nudeći povratak izvornim vrijednostima prirode, zdravu domaću hranu, druženje sa životinjama i prijateljsku dobrodošlicu.

Aktualno

Informativan radionica za Mjeru ruralnog razvoja za mlade
Javni poziv za davanje potpore za sudjelovanje na sajmu VIROEXPO 2018.
Festival proljeća PITOMAČA 2018

Tko je online

Imamo 99 gostiju i nema članova online