Grabrovnica se nalazi uz zapadnu granicu općine Pitomača. Na brežuljku usred sela, pod krošnjama stoljetnih lipa dominira Muzej hrvatskog pjesnika Petra Preradovića. Preradovićev muzej u Grabrovnici otvoren je u obnovljenom pjesnikovom rodnom domu 1968. godine. Isti je osim kulturno-povijesnog spomenika i mjesto za sastajanje mladeži KUD-a "Petar Preradović".

KUD "Petar Preradović" osnovan je 1972. godine, a njeguje izvorni podravski folklor. Danas u KUD-u djeluje 40 članova, od kojih je velika većina mladih. U okviru folklorne skupine osnovan je i tamburaški sastav koji uspješno prati nastupe folklorne grupe.

U mjestu djeluje i NK "Croatia" osnovan 1975. godine. U svojem 26-godišnjem djelovanju pet je puta osvajao općinska i županijska prvenstva. NK "Croatia" danas broji oko 120 nogometaša koji djeluju u pet selekcija, a natječe se u I. ŽNL Virovitičko-podravske županije.

Stanovništvo sela čine pretežno poljoprivredna domaćinstva koja se bave uzgojem duhana, povrća i ostalih poljoprivrednih kultura. Danas u Grabrovnici, prema popisu iz 2011. godine, živi 405 stanovnika u stotinjak domaćinstava.

Aktualno

Informativan radionica za Mjeru ruralnog razvoja za mlade
Javni poziv za davanje potpore za sudjelovanje na sajmu VIROEXPO 2018.
Festival proljeća PITOMAČA 2018

Tko je online

Imamo 79 gostiju i nema članova online