Naselje Dinjevac smješteno je zapadno od mjesta Pitomača od koje je udaljeno 5 km. Mještani Dinjevca uglavnom se bave poljodjelstvom, odnosno ratarstvom, stočarstvom i povrtlarstvom. Dinjevac pripada župi "Svetog Benedikta i Žalosne Gospe" iz Kloštra Podravskog koja je osnovana 1702. godine.

Prvi svećenik bio je Đuro Arbanasa. U Dinjevcu postoji crkva Svetih Ćirila i Metoda koji su zaštitnici mjesta. Dinjevac se prvi put spominje početkom 17. stoljeća pod nazivom "Svetinja", a današnji naziv Dinjevac nosi od 1733. godine.

Stanovništvo Dinjevca je isključivo katoličko. Prema popisu iz 2011. godine u Dinjevcu živi 458 stanovnika. U naselju djeluje područna škola, koja je u sastavu Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače. Školu polaze predškolski uzrasti i učenici koji stječu prva znanja do četvrtog razreda osnovne škole.

U Dinjevcu djeluje DVD koje je osnovano 1927. godine, a utemeljitelj je Ana Torbašinović. Također u mjestu postoji i Nogometni klub "Podravec" koji je osnovan 1976. godine.

Aktualno

Informativan radionica za Mjeru ruralnog razvoja za mlade
Javni poziv za davanje potpore za sudjelovanje na sajmu VIROEXPO 2018.
Festival proljeća PITOMAČA 2018

Tko je online

Imamo 115 gostiju i nema članova online