U nedjelju 4. ožujka 2018. Godišnju izbornu skupštinu održala je udruga Limena glazba Pitomača u svojim prostorijama.  Skupštinu je otvorio predsjednik Tomislav Mlinarić te pozdravio sve prisutne kao i goste predstavnike  ŠRK "Smuđ" Pitomača i medije i podnio Izvještaj o radu za proteklu godinu. Rekao je da počeci društva datiraju od 1910. godine,  kada je iz sastava nekadašnjeg "Hrvatskog sokola" najprije osnovano današnje Hrvatsko pjevačko i glazbeno društvo "Sloga", a potom i Orkestar limene glazbe Pitomača.

Rekao je da broje 14 aktivnih članova. Pohvalio je sve muzičare, jer se kako je rekao, redovito odazivaju svakog ponedjeljka na probe koje održava učitelj Mišel Barović iz Zagreba. Rezultat je dobra uvježbanost glazbenika, obnovljen repertoar a istim intenzitetom nastavljaju raditi i dalje.  Rekao je da u Pitomači redovito sviraju budnice za Dan cvijeća,  za Vidovo, za Martinje. Rekao je da im nedostaju nove uniforme, posebno je izdvojio kape, jer su im postojeće dotrajale.

U izbornom dijelu skupštine odlučili su da i slijedeći mandat predsjednik udruge Limene glazbe bude Tomislav Mlinarić, a tajnik i blagajnik Darko Begović. Skupština je usvojila izvještaje, donijela plan rada i financijski plan za naredno razdoblje.

Andrija Makvić, član limene glazbe požalio se da ih ribička udruga "Smuđ" nije prošle godine pozvala na njihovu radnu akciju na uređenju jezera Graba u Križnici.

Davor Crlenjak predsjednik ŠRK "Smuđ" predložio je da donesu odluku, što je Skupština u cijelosti prihvatila, da izvrše sve pripreme i zvanično potpišu "Povelju prijateljstva", tom prigodom, a prema planu oni će im svirati na Dravskoj skeli, kod Kapele u Križnici i naravno na svečanosti u Ribičkom domu u Križnici.

 Tekst i foto: Barica Mihoković  

 

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Has no connect to show!

Has no connect to show!