U subotu 10. veljače 2018. godine, u Društvenom domu u Otrovabcu, svoju 88. godišnju redovnu skupštinu održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Otrovanec. Skupštinu je otvorio predsjednik Ivan Ladušić-Hanzir i pozdravio predstavnika VZO Pitomača Josipa Nemeta, predsjednika VZŽ VP Željka Palkovića, donačelnika Općine Pitomača Ivana Erhatrića predstavnike DVD Turnašica, Velika Črešnjevica, Stari Gradac, Starogradački Marof, Sedlarica, Dinjevac, Grabrovnica, Mala Črešnjevica, Kuzminec, Batinske, Brodić, Vukosavljevica, Viljevo i bratsko društvo Gornje Bazje, ravnatelja Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača Igor  Maresića, predstavnike mjesta i sve prisutne.

Izvješće o radu podnio je zapovjednik David Tržić. Iznio je da broje 75 članova. Imaju 49 odraslih i 27 djece i mladeži, imaju 12 operativnih članova. Tokom godine primili su 6 novih članova. Rekao je da aktivno rade na osposobljavanju i usavršavanju članstva. U 2017. godini imali su dvije intervencije, jednu prometnu nezgodu i požar dimnjaka. Tokom godine sudjelovali su na 10 vatrogasnih natjecanja, te na općinskim i županijskim natjecanjima. Na Županijskom natjecanju u Vukosavljevici, kategorija djeca muška, zauzela su 1. mjesto,  obranila prošlogodišnji naslov prvaka  i osvojila prijelazni pehar. Mladež ženska osvojila je 3. mjesto i kvalificirala se na Državno natjecanje. Oni će prvi puta u povijesti  predstaviti DVD Otrovanec na tako velikom natjecanju. Pobrojio je brojne vatrogasne aktivnosti obavljene tokom godine, radne akcije, dobru suradnju sa ostalim DVD-ima i udrugama. Zahvalio se na pomoći sponzora Općini Pitomača, firmi Boxer Security, Pro-pingu i Tudić prometu iz Podravskih Sesveta. Posebno se zahvalio na pomoći Josipa Nemetu dopredsjednika VZO Pitomača, DVD-u Turnašica i DVD-u Pitomači. Slijedilo je uručenje vatrogasnih zahvalnica i priznanja. Prvi je prozvan Pavao Kukučka dobitnika Diplome i vatrogasne spomenice za 50 godina rada u vatrogastvu, koji se nažalost zbog bolesti nije mogao odazvati Skupštini. Spomenicu i diplomu preuzeo je predsjednik Ivan Ladušić-Hanzir, koji će je uručiti gospodinu Kukučki. Na sjednici Diplomu  vatrogasni časnik primio je David Tržić, za vatrogasca I klase diplome su primili Vesna Tržić i Mihael Kalenić, i Danijel Begović za dočasnika I klase, 5 vatrogasaca primilo je spomenice za 10 godina rada i 4 člana primilo je uvjerenja za zvanje vatrogasac.

Rad DVD-a i dobru suradnju pohvalili su Mirjana Gomerčić ispred KUD-a Marijan Pavleković-Pajo iz Otrovanca, Mario Vrbaslija zapovjednik VZO Pitomača i DVD-a Stari Gradac, Branko Vucikuja iz DVD-a Batinske, Robert Teskera iz bratskog društva Gornje Bazje. Posebne pohvale za učinjen veliki pomak u radu izrekli su Josip Nemet ispred VZO Pitomača, Željko Palković ispred VZŽ VP, Mirko Pavleković ispred Mjesnog odbora Otrovanec, Ivan Erhatić, zamjenik načelnik Općine Pitomača i na kraju svima se zahvalio predsjednik DVD-a Otrovanec Ivan Ladušić-Hanzir.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Prikupljanje uzoraka vina 36. ...

02.06.2018. PRIKUPLJANJE UZORAKA ...

U domu kulture u Pitomači održate ...

U ponedeljak, 28.05.2018. godine u ...

U domu kulture u Pitomači održate ...

U ponedeljak, 28.05.2018. godine u ...

Prikupljanje uzoraka vina 36. ...

02.06.2018. PRIKUPLJANJE UZORAKA ...

Tko je online

Imamo 63 gostiju i nema članova online