U utakmici 11. kola 1. HRL za žene, odigranoj u subotnje predvečerje u Pitomači, rukometašice ŽRK „Pitomača“ upisale su treću prvenstvenu pobjedu nad rukometašicama ŽRK „Dugo Selo 55“ rezultatom 36:31 (20:15). Utakmicu u kojoj je domaćima pobjeda značila održanje priključka sa ostatkom prvoligaške karavane, bolje su otvorile domaće rukometašice i ubrzo stvorile prednost od tri pogotka, koja je do poluvremena narasla na +5. Nakon što su gošće nastavak otvorile sa dva gola, utakmica se igrala gol za gol do sredine poluvremena (29:26), kad Pitomačanke serijom od četiri uzastopna gola rješavaju utakmicu (33:26). Do kraja susreta gošće su sa tri uzastopna gola u posljednje dvije minute samo uspjele ublažiti poraz. Sa dovoljno raspoloženih pojedinki i pristupom koji su pokazale, pobjeda Pitomačanki nije bila upitna niti u jednom trenutku utakmice. Kod Pitomačanki ponovno je odlično branila Jug (15 obrana), a efikasnošću su odskočile Kožarić i Šandor sa 8 te Štefanec i Mioč sa 7 postignutih pogodaka, a svoj doprinos pobjedi dale su i Rajnović, Pavlović, Kožnjak 4, Ćurić, Brlas, Đud 2 i Magić. U idućem, 12. kolu, posljednjem kolu koje će se igrati ove godine, Pitomačanke gostuju u Zagrebu kod rukometašica RK „Lokomotiva“.

Dan ranije, u Varaždinu, održan je ždrijeb prednatjecanja za završnicu (1/8 finala) Hrvatskog rukometnog kupa, koji je Pitomačankama donio gostovanje u Čakovcu kod prvoligašica ŽRK „Zrinski“ u vremenu između 12. i 14. prosinca ove godine. 

U subotu, u isto vrijeme kad i u Pitomači, u Ivancu, u sklopu odigravanja 9. kola 3. HRL sjever, druga ekipa ŽRK „Pitomača“ gostovala je kod rukometašica istoimenog domaćina te je poražena visokim rezultatom 49:22 (26:11). Pitomačanke u oslabljenom sastavu, bez izmjene i s isključenim vratarem (13. minuta) nisu niti mogle očekivati bolji rezultat. Iduće nedjelje, Pitomačanke gostuju u Ludbregu u odgođenoj utakmici 7. kola, što će im biti i posljednji nastup u jesenskom dijelu prvenstvenog natjecanja.


  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Has no connect to show!

Has no connect to show!