U prostorijama Općine Pitomača održana je početna konferencija projekta “Izgradnja reciklažnog dvorišta u općini Pitomača”, koji je izradila i pripremila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Kako je tom prigodom naglasio načelnik Općine Željko Grgačić, bit će to prvo reciklažno dvorište na području Virovitičko-podravske županije, a cjelokupna vrijednost projekta iznosi 4.104.757 tisuća kuna, od kojih će se 85 posto ili 3,489.043 kune financirati iz fondova Europske unije.

Projekt je pohvalio i župan Igor Andrović, pozvavši tom prigodom i ostale općine da slijede primjer općine Pitomača i putem VIDRE pripreme projekte izgradnje reciklažnih dvorišta i na svojim područjima.

Reciklažno dvorište gradit će se u Poduzetničkoj zoni Rakitka 1, na površini od oko 3089 kvadratnih metara, a projekt treba biti završen do 18. listopada 2018. godine.

Uz zamjenika župana Marija Klementa, predsjednika Općinskog vijeća Pitomače Rikarda Bakana te predstavnike domaćih ustanova predstavljanju projekta nazočili su i ravnateljica Razvojne agenicije VIDRA Emina Kovač te pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Zorica Hegedušić.

(tekst: ICV.hr, foto: Foto Begović - Pitomača)

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Has no connect to show!

Has no connect to show!

Tko je online

Imamo 86 gostiju i nema članova online