U prostorijama Općine Pitomača održana je početna konferencija projekta “Izgradnja reciklažnog dvorišta u općini Pitomača”, koji je izradila i pripremila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Kako je tom prigodom naglasio načelnik Općine Željko Grgačić, bit će to prvo reciklažno dvorište na području Virovitičko-podravske županije, a cjelokupna vrijednost projekta iznosi 4.104.757 tisuća kuna, od kojih će se 85 posto ili 3,489.043 kune financirati iz fondova Europske unije.

Projekt je pohvalio i župan Igor Andrović, pozvavši tom prigodom i ostale općine da slijede primjer općine Pitomača i putem VIDRE pripreme projekte izgradnje reciklažnih dvorišta i na svojim područjima.

Reciklažno dvorište gradit će se u Poduzetničkoj zoni Rakitka 1, na površini od oko 3089 kvadratnih metara, a projekt treba biti završen do 18. listopada 2018. godine.

Uz zamjenika župana Marija Klementa, predsjednika Općinskog vijeća Pitomače Rikarda Bakana te predstavnike domaćih ustanova predstavljanju projekta nazočili su i ravnateljica Razvojne agenicije VIDRA Emina Kovač te pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Zorica Hegedušić.

(tekst: ICV.hr, foto: Foto Begović - Pitomača)

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

8. MEMORIJAL DR. MARIJANA JERGOVIĆA

08.04.2018.  8. MEMORIJAL DR. ...

Liga protiva raka organizira ...

Liga protiv raka Virovitičko ...

Liga protiva raka organizira ...

Liga protiv raka Virovitičko ...

8. MEMORIJAL DR. MARIJANA JERGOVIĆA

08.04.2018.  8. MEMORIJAL DR. ...

Aktualno

Liga protiva raka organizira akciju "Budimo zajedno"
Javna rasprava - Prijedlog IV. Izmjene i dopune PPU Općine Pitomača

Tko je online

Imamo 57 gostiju i nema članova online