ČLANOVI L.U. "FAZAN" PITOMAČA - POSJETILI SAJAM LOVA, RIBOLOVA, PRIRODE I TURIZMA U VARAŽDINU

U subotu 14. listopada 2017. grupa od dvadesetak lovaca LU "Fazan" Pitomača posjetila je tradicionalni 22. po redu Sajam lova, ribolova, prirode i turizma u Varaždinu, koji nosi epitet međunarodnog, a trajao je od 13. do 15. listopada 2017. u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu.

Lovci i ostali posjetitelji sajma imali su prigodu razgledati bogatu ponudu i kupnju edukativnih izložaka. Posebno zanimljivo, za mlade, a posebno, za djecu bili su izlošci preparirane divljači iz svih hrvatskih krajeva, koje je na sajamskom prostora izložio Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza.

Tvrtka Interland izložila je 30 vrsta prepariranih slatkovodnih riba.

Zoološki vrt Zagreb izložio je nekoliko otrovnih i isto toliko neotrovnih zmija. Dva mala kraljevska pitona i dvije crvenouhe kornjače su se mogli i dodirnuti.

Autor Adrian Horvat, dipl. ing. agr., izložio je više vrsta Bonsai Zrinski.

Posebno zanimljiva bila je izložba stotinjak vrsta gljiva što jestivih, što otrovnih, koje je izložilo Gljivarsko društvo "Smrčak" iz Čakovca. Bilo je tu još mnogo toga.

Djeca su se zabavljala na likovnoj radionici koju je vodila dizajnerica Maja Patafte. Sajam je sadržavao mogućnost razgledavanja štandova brojnih lovačkih i ribolovnih udruga i saveza i kupnje najraznovrsnijih proizvoda za potrebe lovaca, ribolovaca i ostalih posjetioca. Lovci LU "Fazan" puni dojmova zadovoljni viđenim vratili su se svojim kućama.

 (Tekst i foto: Barica Mihoković)


 

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Has no connect to show!

Has no connect to show!

Tko je online

Imamo 33 gostiju i nema članova online