Glumci udruge Novi život u Pitomači 


U petak 13. listopada 2017. u Knjižnici i čitaonici Pitomača  održana je tribina  na temu slijepe i slabovidne osobe, s početkom u 18 sati. Gosti tribine bili su glumci  Dramskog studija slijepih i slabovidnih "Novi život " iz Zagreba.  Na tribini priču o sebi kako se nose sa svojim usudom u vedrom tonu ispričale su Suzana Bliznac, Ružica Domić–Lalović, koje koriste bijeli štap  i Andreja Čavara koja se kreće  sa psom vodičem. Pridružio im se i voditelj Kazališta, Vojin Pepić, koji je na tribini, odgovarao na pitanja iz publike građana Pitomače, ali i slijepih i slabovidnih iz Virovitice i okolnih naselja. Pričao je o pravima i obvezama slijepih i slabovidnih i iznio da od zakonodavaca očekuju više razumijevanja za poboljšanje statusa osoba, koje su od rođenje ili iz su iz  raznih okolnosti tokom života ostale slabovidne ili slijepe.

Nakon tribine u 20 sati održana je kazališna predstava pod nazivom "Vidimo se na netu", u  Društvenom doma u Pitomači. Na pitomačkoj pozornici predstavu su odigrali glumci: Suzana Bliznac, Ružica Domić-Lalović, Andrea Čavara, Igor Kučević, Zeko Milenko i tekstopisac i režiser predstave Vojin Pepić.

Publici su u vedrom tonu ispričali priču da svi živimo u velikom globalnom selu u kojem privid preuzima stvarnost, bez sudjelovanja naše kreacije. Ovisni smo o magičnim kutijicama (televizori, mobiteli i sl), koji kreiraju naše živote umjesto nas. Tekst i foto: Barica Mihoković 
  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Has no connect to show!

Has no connect to show!

Tko je online

Imamo 97 gostiju i nema članova online