Javnim pozivom za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“  nastoji se poticati učenike na obrazovanje za rad u obrtničkim zanimanjima.

Prihvatljivi prijavitelji ovog Poziva su učenici srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja.

Potpore se odobravaju za stipendiranje učenika koji se u školskoj godini 2017./2018. u srednjim školama obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja, koja  su  ovim Projektom određena  kao  deficitarna: autolakirer,  autolimar,  automehatroničar,  bravar,  dimnjačar,  elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater  grijanja i klimatizacije, limar, instalater  kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, obućar, pekar, plinoinstalater,  slastičar, soboslikar-ličilac, stolar, strojobravar, tesar, tokar, vodoinstalater i zidar.
Potpora  se  može  dodijeliti  i  za  druga  zanimanja iz sustava vezanih  obrta koja se izvode po jedinstvenom modelu obrazovanja ako ih je područna služba HZZZ-a odredila kao deficitarna.

Iznos potpore koji se može dodijeliti je 750,00 kuna po učeniku mjesečno, za školsku godinu 2017./2018. (od 01.09.2017. do 31.08.2018. godine).

Prijave se zaprimaju do 13.10.2017. godine.

''Više informacija o samom Javnom pozivu možete pronaći ovdje ili se obratite tvrtki DRAFT d.o.o.''