Klub akrobatických holubov Česko-Slovensko 10-12.08.2017. u Slovačkom gradu Košovce organizirao je Europsko prvenstvo sa golubovima prevrtačima.

Učestvovali su na ovom prestižnom natjecanju i predstavljali svoje države te svoje klubove natjecatelji iz Slovačke,Češke,Hrvatske Srbije,Francuske i Njemačke.

Samo natjecanje je održano na dobro odabranoj livadi jednog ranča u jednom malom gradu Kočovce. Vrijeme nažalost nije išlo u prilog natjecateljima sva tri dana kako se održavao turnir,jak vjetar mjestimična jaka kiša rezultirala je time da su mnogi rezultati podbacili i golubovi nisu mogli pokazati svoj maksimum,no unatoč vremenskim nepogodama osvareno je nekoliko odličnih rezultata koji će se naći na ljestvici za prvaka Europe u pojedinim klasama,posebno su se unatoč lošim vremenskim uvjetima ustaknula četiri natjecatelja iz Hrvatske koji su odnesli 4.prva mjesta u 4.klase u kojima su se natjecali.

Organizatori su se potrudili da sve bude jako lijepo organizirano te da se gosti i natjecatelji osjećaju ugodno.

Iz Hrvatske su učešće uzela četiri natjecatelja članovi Hrvatskog kluba prevrtača te ostvarili zapažene rezultate,a to su Petar Brlošić iz Piškorevaca koji se natjecao u tri klase te je sa Galatskim rolerima osvojio 1.mjesto zatim sa Brodskim prevrtačima 1.mjesto i sa Orijentalnim rolerima 2.mjesto,Zvonimir Lukić iz Vinkovaca koji se natjecao u dvije klase te je sa Birmingenskim rolerima osvojio 1. mjesto Sisačkim prevrtačima 4.mjesto,Dalibor Antolaš iz Novigrada Podravskog koji se natjecao u tri klase i osvojio 1.mjesto sa Turskim prevrtačem u klasi Takla-solo,2.mjesto Sisačkim prevrtačima te 5. mjesto Turskim prevrtačima.Saša Miljanović iz Pitomače se natjecao u četiri klase, te osvojio 1.mjesto sa Turskim prevrtačima,3.mjesto sa Turskim prevrtačem u klasi Takla-solo,treću klasu je nažalost izgubio zbog prejakog vjetra,a slično je bilo i sa četvrtom klasom.Što reći na kraju,prošao je još jedan odličan turnir sa kojeg su opet naši predstavnici vratili punih ruku.I ovim putem čestitke svim natjecateljima. 

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Predavanje "Od Josepha Haydna do ...

23.05.2018. Predavanje "Od Josepha ...

U domu kulture u Pitomači održate ...

U ponedeljak, 28.05.2018. godine u ...

Predavanje "Od Josepha Haydna do ...

23.05.2018. Predavanje "Od Josepha ...

U domu kulture u Pitomači održate ...

U ponedeljak, 28.05.2018. godine u ...