Klub akrobatických holubov Česko-Slovensko 10-12.08.2017. u Slovačkom gradu Košovce organizirao je Europsko prvenstvo sa golubovima prevrtačima.

Učestvovali su na ovom prestižnom natjecanju i predstavljali svoje države te svoje klubove natjecatelji iz Slovačke,Češke,Hrvatske Srbije,Francuske i Njemačke.

Samo natjecanje je održano na dobro odabranoj livadi jednog ranča u jednom malom gradu Kočovce. Vrijeme nažalost nije išlo u prilog natjecateljima sva tri dana kako se održavao turnir,jak vjetar mjestimična jaka kiša rezultirala je time da su mnogi rezultati podbacili i golubovi nisu mogli pokazati svoj maksimum,no unatoč vremenskim nepogodama osvareno je nekoliko odličnih rezultata koji će se naći na ljestvici za prvaka Europe u pojedinim klasama,posebno su se unatoč lošim vremenskim uvjetima ustaknula četiri natjecatelja iz Hrvatske koji su odnesli 4.prva mjesta u 4.klase u kojima su se natjecali.

Organizatori su se potrudili da sve bude jako lijepo organizirano te da se gosti i natjecatelji osjećaju ugodno.

Iz Hrvatske su učešće uzela četiri natjecatelja članovi Hrvatskog kluba prevrtača te ostvarili zapažene rezultate,a to su Petar Brlošić iz Piškorevaca koji se natjecao u tri klase te je sa Galatskim rolerima osvojio 1.mjesto zatim sa Brodskim prevrtačima 1.mjesto i sa Orijentalnim rolerima 2.mjesto,Zvonimir Lukić iz Vinkovaca koji se natjecao u dvije klase te je sa Birmingenskim rolerima osvojio 1. mjesto Sisačkim prevrtačima 4.mjesto,Dalibor Antolaš iz Novigrada Podravskog koji se natjecao u tri klase i osvojio 1.mjesto sa Turskim prevrtačem u klasi Takla-solo,2.mjesto Sisačkim prevrtačima te 5. mjesto Turskim prevrtačima.Saša Miljanović iz Pitomače se natjecao u četiri klase, te osvojio 1.mjesto sa Turskim prevrtačima,3.mjesto sa Turskim prevrtačem u klasi Takla-solo,treću klasu je nažalost izgubio zbog prejakog vjetra,a slično je bilo i sa četvrtom klasom.Što reći na kraju,prošao je još jedan odličan turnir sa kojeg su opet naši predstavnici vratili punih ruku.I ovim putem čestitke svim natjecateljima. 

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

4 titule Europskog šampiona i ...

Proteklog vikenda su u Virovitici ...

Godišnja skupština DVD Dinjevac

U subotu navečer  20. siječnja ...

DVD Sedlarica obilježilo 81. ...

Uz nazočnost ...

Naše pivo koje „korak po korak“ ...

IPA, ALE i CITRA, ne, to nisu ...

Obavijest o podnesenom valjanom ...

KLASA: 320-02/16-05/257 URBROJ: ...

Održana je izborna godišnja ...

U Društvenom domu u Dinjevcu u ...

PROGRAM - Vidovo 2014.

Dani pjesme, kruha i vina PITOMAČA ...

Foto: Srijeda - Drava doseže ...

U srijedu poslijepodne, Drava je u ...

Obnovljena je crkva sv.Vida

Vjernici u Pitomači dočekali su ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Prvi dan škole u novoj Srednjoj ...

Počela je nastava i za ...

"Veliki skok" okupio 500-tinjak ...

Na izletištu kod dravskog mosta ...