Nogometaši NK Pitomača su u subotu gostovali u Velikim Zdencima gdje su protiv domaćina NK Zdenka, u 23. kolu MŽNL BJ-KC-VT, ostvarili važnu gostujuću pobjedu rezultatom 2:1.

Sve je idealno počelo za nogometaše Pitomače kada u 3. minuti  Filipović idealno upošljava Sidnjenka koji s 2 metra pogađa nebranjenu mrežu domaćina. Do kraja poluvrijemena pitomačani su nastavili dominaciju, ali bez nekih konkretnih šansi, tako da se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću. U nastavku utakmice pitomačani podižu ritam i traže drugi pogodak, ali Herent u 2 navrata udarcima sa 20 metara ne uspijeva pogoditi domaći gol. U 70. minuti najveća šansa pitomačana kada je Herent slalomom posložio cijelu obranu domaćina te uposlio Martinčevića koji s 2 metra promašuje nemoguće. U 79. minuti konačno potvrda pobjede kada Filipović iskosa sa 15 metara od prečke posprema loptu u mrežu za nedostižnih 0:2. U sudačkoj nadoknadi Zdenka postiže počasni pogodak nakon kojeg sudac odmah svira kraj i važnu pobjedu pitomačana. Posebna pohvala navijačima koji su posebnim autobusom, zahvaljujući predsjedniku Denisu Nemčeviću, stigli na današnju utakmicu i velikom podrškom utišali domaćine.

Nakon ovog kola situacija na tablici je ostala nepromijenjena jer su i Tehničar i Garić upisali pobjede, a sljedeće kolo u Garešnici se sastaju baš te dvije ekipe, dok pitomačani na svom terenu dočekuju Papuk iz Orahovice.

No, prije Papuka, pitomačani u srijedu na svom stadionu igraju uzvratnu utakmicu polufinala županijskog nogometnog kupa ŽNS VPŽ gdje će probati sustići prednost iz prve utakmice koju je Virovitica dobila 3:0. Utakmica je na rasporedu u 17.30 sati.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Has no connect to show!

Has no connect to show!