KUD „Marijan Pavleković-Pajo“ Otrovanec  u subotu 22. travnja 2017. godine održao je svoje 12. Susrete folklora u Društvenom domu u Otrovancu.

Susrete je otvorio načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić. Svojim nastupom najprije su se predstavili domaćini iz Otrovanca svojim pjesmama i plesovima, pa su svoje pjesme, plesove i nošnje svoga kraja pokazali članovi i članice KUD-a „Sveta Margareta“  iz Velike Jelse (Karlovačka županija), Udruga žena Dinjevac, KUD „Đuro Kundek“ Caginec (Zagrebačka županija – Ivanić Grad), KUD „Ivan Goran Kovačić“ Velika (Požeško-slavonska županija) i na kraju KUD „Šandrovac“ iz Šandrovca.

Bila je to raskoš narodnih nošnji i narodnih običaja iz raznih dijelova lijepe naše u kojima su uživali gosti iz drugih KUD-ova i Udruga naše županije i Koprivničko-križevačke, vjerna publika, te zastupnica u saboru iz naše županije gđa. Vesna Bedeković.

Na kraju jedno i pol satnog programa prisutnima se obratila predsjednica Mirjana Gomerčić koja je iskazala:

"Nadam se da ste uživali u raskoši narodnih nošnji, pjesama i plesova koje su pokazali naši gosti izvođači. Zahvaljujemo se svim današnjim izvođačima koji su nam pokazali svoju narodnu baštinu: nošnje i običaje njihovih krajeva iz kojih su došli. Uvijek su nam dragi gosti kako na pozornici, tako i kasnije na druženju. Nastojimo ih ugostiti da nas se često sjete i da nam se uvijek rado vraćaju. Sve to ne bi mogli realizirati bez naše Općine Pitomača i načelnika Željka Grgačića. Ponosni smo na naš novo uređen Društveni dom, kako vanjski izgled, tako i unutarnji. Također nije manje vrijedno spomenuti niti našeg Predsjednika Mjesnog odbora g.Mirka Pavleković koji brine o svemu u našem selu, te vrijednih članova DVD-a koji uskaču kad god nam je potrebna pomoć. Posebna nam je čast što nas je došla pogledati i što cijeni naš trud i rad naša saborska zastupnica Vesna Bedeković. U ovih 12 godina našeg rada i djelovanja bilo nas je nekad više, nekad manje, ali smo vrijedno radili svih ovih godina. Bilo je lijepih trenutaka, a bilo je i tužnih, osobito kad smo izgubili naše tajnike Marijana Pavlekovića Paju i Franju Kožarića. Osobno sam ponosna na sve naše članice i članove. Tu su naše penzionerke koje kuhaju, čiste, kopaju cvijeće, dvije cijele obitelji sa svojim podmladkom, članice u najboljim godinama koje spremaju, čiste, peru, prije i poslije svake naše priredbe, našu kreativnu članicu iz Đurđevca koja izrađuje poklone za sve naše sudionike i poklone kad idemo u goste, a koja je danas uredila našu pozornicu,  novu članicu iz Grabrovnice koja je sašila ove prekrasne zavjese i novu članicu – doseljenicu iz Prugovca za koju se nadam da će nam biti kofeograf i voditelj. Ne smijemo zaboraviti niti naše stalne svirače za koje ne postoji „ne možemo ili nemamo vremena. Hvala i našoj voditeljici gđi. Nataliji Begović. Zahvaljujem se i vama našoj vjernoj publici, našim gostima iz drugih udruga, KUD-ova i svima koji podupiru naše nastojanje da očuvamo kulturnu baštinu našeg sela.“

Druženje se nastavilo do kasnih večernjih sati, a gosti su otišli kući bogatiji za još jedno novo iskustvo, sa lijepim utiscima i prijateljstvom koje će trajati.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Noć knjige u pitomačkoj knjižnici

23.04.2018. NOĆ KNJIGE U ...

Festival proljeća PITOMAČA 2018

U subotu 21. travnja 2018. godine, ...

OBITELJSKI SHOW „ CIRCLE OF MAGIC ...

22.04.2018. OBITELJSKI SHOW „ ...

Javni poziv za davanje potpore za ...

Općinski načelnik Općine Pitomača, ...

Informativan radionica za Mjeru ...

Dana 19. travnja (četvrtak) u ...

OBITELJSKI SHOW „ CIRCLE OF MAGIC ...

22.04.2018. OBITELJSKI SHOW „ ...

Informativan radionica za Mjeru ...

Dana 19. travnja (četvrtak) u ...

Noć knjige u pitomačkoj knjižnici

23.04.2018. NOĆ KNJIGE U ...

Festival proljeća PITOMAČA 2018

U subotu 21. travnja 2018. godine, ...

Javni poziv za davanje potpore za ...

Općinski načelnik Općine Pitomača, ...

Aktualno

Informativan radionica za Mjeru ruralnog razvoja za mlade
Javni poziv za davanje potpore za sudjelovanje na sajmu VIROEXPO 2018.
Festival proljeća PITOMAČA 2018

Tko je online

Imamo 110 gostiju i nema članova online