KUD „Marijan Pavleković-Pajo“ Otrovanec  u subotu 22. travnja 2017. godine održao je svoje 12. Susrete folklora u Društvenom domu u Otrovancu.

Susrete je otvorio načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić. Svojim nastupom najprije su se predstavili domaćini iz Otrovanca svojim pjesmama i plesovima, pa su svoje pjesme, plesove i nošnje svoga kraja pokazali članovi i članice KUD-a „Sveta Margareta“  iz Velike Jelse (Karlovačka županija), Udruga žena Dinjevac, KUD „Đuro Kundek“ Caginec (Zagrebačka županija – Ivanić Grad), KUD „Ivan Goran Kovačić“ Velika (Požeško-slavonska županija) i na kraju KUD „Šandrovac“ iz Šandrovca.

Bila je to raskoš narodnih nošnji i narodnih običaja iz raznih dijelova lijepe naše u kojima su uživali gosti iz drugih KUD-ova i Udruga naše županije i Koprivničko-križevačke, vjerna publika, te zastupnica u saboru iz naše županije gđa. Vesna Bedeković.

Na kraju jedno i pol satnog programa prisutnima se obratila predsjednica Mirjana Gomerčić koja je iskazala:

"Nadam se da ste uživali u raskoši narodnih nošnji, pjesama i plesova koje su pokazali naši gosti izvođači. Zahvaljujemo se svim današnjim izvođačima koji su nam pokazali svoju narodnu baštinu: nošnje i običaje njihovih krajeva iz kojih su došli. Uvijek su nam dragi gosti kako na pozornici, tako i kasnije na druženju. Nastojimo ih ugostiti da nas se često sjete i da nam se uvijek rado vraćaju. Sve to ne bi mogli realizirati bez naše Općine Pitomača i načelnika Željka Grgačića. Ponosni smo na naš novo uređen Društveni dom, kako vanjski izgled, tako i unutarnji. Također nije manje vrijedno spomenuti niti našeg Predsjednika Mjesnog odbora g.Mirka Pavleković koji brine o svemu u našem selu, te vrijednih članova DVD-a koji uskaču kad god nam je potrebna pomoć. Posebna nam je čast što nas je došla pogledati i što cijeni naš trud i rad naša saborska zastupnica Vesna Bedeković. U ovih 12 godina našeg rada i djelovanja bilo nas je nekad više, nekad manje, ali smo vrijedno radili svih ovih godina. Bilo je lijepih trenutaka, a bilo je i tužnih, osobito kad smo izgubili naše tajnike Marijana Pavlekovića Paju i Franju Kožarića. Osobno sam ponosna na sve naše članice i članove. Tu su naše penzionerke koje kuhaju, čiste, kopaju cvijeće, dvije cijele obitelji sa svojim podmladkom, članice u najboljim godinama koje spremaju, čiste, peru, prije i poslije svake naše priredbe, našu kreativnu članicu iz Đurđevca koja izrađuje poklone za sve naše sudionike i poklone kad idemo u goste, a koja je danas uredila našu pozornicu,  novu članicu iz Grabrovnice koja je sašila ove prekrasne zavjese i novu članicu – doseljenicu iz Prugovca za koju se nadam da će nam biti kofeograf i voditelj. Ne smijemo zaboraviti niti naše stalne svirače za koje ne postoji „ne možemo ili nemamo vremena. Hvala i našoj voditeljici gđi. Nataliji Begović. Zahvaljujem se i vama našoj vjernoj publici, našim gostima iz drugih udruga, KUD-ova i svima koji podupiru naše nastojanje da očuvamo kulturnu baštinu našeg sela.“

Druženje se nastavilo do kasnih večernjih sati, a gosti su otišli kući bogatiji za još jedno novo iskustvo, sa lijepim utiscima i prijateljstvom koje će trajati.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Has no connect to show!

Has no connect to show!