Općinsko vijeće Općine Pitomača u utorak je održalo svoju 27. Sjednicu u ovom sazivu, a na dnevnom redu bile su točke vezane uz donošenje I. izmjena i dopuna proračuna Općine Pitomača za 2017. godinu i njenih proračunskih korisnika.

Općinski proračun predložen je za povećanje zbog prijenosa raspoloživih sredstava iz prošle godine kao i odobrenih sredstva po do sada provedenim natječajima resornih ministarstava, tako da po prihvaćanju od strane Općinskih vijećnika iznosi 20,232 milijuna kuna, a uz isti prihvaćene su i izmjene postojećeg Programa održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Kod financijskih planova proračunskih korisnika najbitnije je povećanje pozicija kod Centra za kulturu Drago Britvić zbog odobrenih sredstava sufinanciranja Ministarstva kulture za rekonstrukciju predvorja Doma kulture u Pitomači. Budući nije bilo pristiglih molbi na natječaj za ravnatelja Centra, Rajko Stilinović imenovan je vršiteljem dužnosti ravnatelja.   

Općinski su vijećnici donijeli odluku o lokalnim porezima i osnivanju savjeta mladih, odabrani su najpovoljniji ponuditelji za nabavu opskrbe prirodnim plinom (Komunalno Pitomača d.o.o. Pitomača), kao i izvođenje radova asfaltiranja dijela Vinogradske ulice oko groblja u Pitomači (Ceste d.d. Bjelovar), a Općinskom načelniku dana je suglasnost za potpisivanje izjave o osiguranju financijskih sredstava za općinsko učešće u eventualno odobrenom projektu “Centar za posjetitelje Križnica”. 

Općinski su vijećnici donijeli i Odluku o dodjeli javnih priznanja Općine Pitomača te će se tako ista dodijeliti Luki Hrvatiću iz Pitomače, posthumno (Nagrada za životno djelo Općine Pitomača), Srednjoj školi Stjepana Sulimanca iz Pitomače i velečasnom Ivici Puškadija iz Pitomače (Srebrna plaketa Grb Općine Pitomača), a Povelju Općine Pitomača s likom Petra Preradovića dobiti će DVD Dinjevac, DVD Sedlarica, DVD Stari Gradac, DVD Velika Črešnjevica, KTC d.d. Križevci, Mario Čajkulić iz Sedlarice, Branko Uvodić iz Zagreba, Siniša Leopold iz Zagreba, Udruga žena Dinjevac, Udruga žena Bilogorka iz Sedlarice, Stjepan Ivanec iz Kladara, Ivan Ladušić-Hanzir iz Otrovanca i Paula Rakijašić iz Pitomače. 

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Poziv na ”DRAVSKI DAN”

Tvrtka DRAFT d.o.o. poziva sve ...

OBAVIJEST O ODVOZU GLOMAZNOG OTPADA

Informacije u svezi s odvozom ...

Paljenje Uskrsne luči u Pitomači

Na uskrsni ponedjeljak 17. travnja ...

OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE PITOMAČA ...

Povodom uskrsnih blagdana općinski ...

USKRSNA ČESTITKA OPĆINSKOG ...

S mirom u duši, ljubavlju u srcu i ...

Izgradnja Uskrsne luči

Dana 13. travnja 2017. godine ...

PROGRAM - Vidovo 2014.

Dani pjesme, kruha i vina PITOMAČA ...

Foto: Srijeda - Drava doseže ...

U srijedu poslijepodne, Drava je u ...

Obnovljena je crkva sv.Vida

Vjernici u Pitomači dočekali su ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Prvi dan škole u novoj Srednjoj ...

Počela je nastava i za ...

"Veliki skok" okupio 500-tinjak ...

Na izletištu kod dravskog mosta ...

Aktualno

LOKALNI IZBORI 2017.

Tko je online

Imamo 70 gostiju i nema članova online