U utorak navečer u općinskoj vijećnici održana je 26. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača, na kojoj su prisutni vijećnici razmotrili 24 točke predloženog reda među kojima su dominirali godišnji izvještajo izvršenju Proračuna Općine Pitomača (prihodi i primici ostvareni su u iznosu od 17,589 milijuna kuna ili 94,39% planiranog, a rashodi i izdaci u iznosu od 18,486 milijuna kuna ili 91,63%, što je omogućio preneseni saldo prethodne godine u iznosu od 1,539 milijuna kuna) sa pripadajućim izvještajima o izvršenju pratećih programa (Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, Program održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture), kao i financijski izvještaji proračunskih korisnika za isto razdoblje (Dječji vrtić Potočnica, Knjižnica i čitaonica Pitomača, Centar za kulturu Drago Britvić).

Razmotrena su i podnesena izvješća o radu Općinskog načelnika, ravnatelja - odgojitelja Dječjeg vrtića «Potočnica», v.d. ravnatelja Knjižnice i čitaonice Pitomača, v.d. ravnatelja Centra za kulturu „Drago Britvić“, za koji su Općinski vijećnici donijeli i odluku o raspisivanju javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja/ravnateljice, Sportske zajednice općine Pitomača, Turističke zajednice Općine Pitomača te Draft d.o.o. Pitomača.

Usvojen je Godišnji plana davanja koncesija za 2017. godinu, a odabrani su i najpovoljniji ponuditelji za kupnju nekretnina - građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni „Rakitka 1“ u Kladarama (Solarpit d.o.o. Pitomača), za nabavu usluge izrade IV. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine Pitomača (ASK atelier d.o.o. Zagreb), odnosno za izvođenje završnih građevinskih radova Kino dvorane Pitomača - Faza 1 – podrum ( Trgovačko-fasaderski obrt Duga vl. Tihomir Živko iz Pitomače).

Vezano uz raspisani natječaj programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., tip operacije 7.4.1., dane su suglasnosti za provedbu ulaganja za tri općinske investicije (Izgradnja društvenog doma u Starogradačkom Marofu, Izgradnja pješačkih staza u naselju Otrovanec, Izgradnja turističko-informativnog centra Klopotec u Kladarskom bregu), od kojih će dvije biti nominirane na navedeni natječaj, a predloženi su i suci porotnici Općinskog suda u Virovitici, odnosno suci porotnici za mladež istog općinskog suda.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Ministar Tolušić potpisao ugovore ...

Ministar Tomislav Tolušić potpisao ...

Skela "Križnica" do daljnjeg ne ...

Zbog visokog vodostaja rijeke ...

Sa Sjevernog pola u Pitomaču ...

Hohohoooooo!!!! Općina Pitomača u ...

Božićni sajam

Pozivamo vas na božićni sajam koji ...

Nastavljen zimski malonogometni ...

U subotu 09. i nedjelju 10. ...

rukometašice ŽRK „Pitomača“ ...

Utakmicom 12. kola 1. HRL za žene, ...

PROGRAM - Vidovo 2014.

Dani pjesme, kruha i vina PITOMAČA ...

Foto: Srijeda - Drava doseže ...

U srijedu poslijepodne, Drava je u ...

Obnovljena je crkva sv.Vida

Vjernici u Pitomači dočekali su ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Prvi dan škole u novoj Srednjoj ...

Počela je nastava i za ...

"Veliki skok" okupio 500-tinjak ...

Na izletištu kod dravskog mosta ...