Vijesti

Poštovani,

Dana 01.11.2017.  (SRIJEDA) zbog praznika (SVI SVETI) Komunalno Pitomača d.o.o. neće vršiti odvoz komunalnog otpada za ulice i naselja: Dragutina Domjanića,
Petra Zrinskog,
Svetog Ivana Nepomuka (ulaz iz ulice P. Zrinskog),
Frana Galovića,
Livadska,
Petra Preradovića,
Vladimira Nazora,
Đure Basaričeka,
Dobriše Cesarića
i naselja Dinjevac i Kladare.

Za gore navedene ulice i naselja odvoz komunalnog otpada izvršiti će se u UTORAK 31.10.2017.

Uz poštovanje,


Uprava Društva - direktor:
Zdravko Paša ing.

Općina Pitomača obavještava žitelje općine da više nisu obvezni dostaviti podatke o nekretninama putem obrazaca koji su im tijekom godine dostavljeni na kuću adresu jer se, Zakonom o izmjenama Zakona o lokalnim porezima („Narodne novine“ broj: 101/17), ukida porez na nekretnine. Zakon je objavljen u Narodnim novinama 12. listopada, a na snagu stupa 20. listopada ove godine.


17. listopada 2017. godine.

U društvenom domu u Kladarama održano je „Četvrto umrežavanje seoskih žena“ u sklopu projekta „Žene u ruralnom razvoju Republike Hrvatske“ koji provodi GTF Regionalni centar za jednakost spolova iz Zagreba. Ovim druženjem i predstavljanjem starih radova, koje su u suradnji sa zagrebačkim Centrom provodile Čuvarice kulturne baštine Kladare, završen je četverogodišnji ciklus umrežavanja seoskih žena te će ga članice Udruge iz Kladara nastaviti samostalno. I ovoga puta okupile su se brojne seoske žene s ciljem da se stari radovi spase od zaborava i da se očuva tradicija našeg kraja.

(www.icv.hr, Ž. Đaković, Foto: M. Lukačić)

ČLANOVI L.U. "FAZAN" PITOMAČA - POSJETILI SAJAM LOVA, RIBOLOVA, PRIRODE I TURIZMA U VARAŽDINU

U subotu 14. listopada 2017. grupa od dvadesetak lovaca LU "Fazan" Pitomača posjetila je tradicionalni 22. po redu Sajam lova, ribolova, prirode i turizma u Varaždinu, koji nosi epitet međunarodnog, a trajao je od 13. do 15. listopada 2017. u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu.

Lovci i ostali posjetitelji sajma imali su prigodu razgledati bogatu ponudu i kupnju edukativnih izložaka. Posebno zanimljivo, za mlade, a posebno, za djecu bili su izlošci preparirane divljači iz svih hrvatskih krajeva, koje je na sajamskom prostora izložio Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza.

Tvrtka Interland izložila je 30 vrsta prepariranih slatkovodnih riba.

Zoološki vrt Zagreb izložio je nekoliko otrovnih i isto toliko neotrovnih zmija. Dva mala kraljevska pitona i dvije crvenouhe kornjače su se mogli i dodirnuti.

Autor Adrian Horvat, dipl. ing. agr., izložio je više vrsta Bonsai Zrinski.

Posebno zanimljiva bila je izložba stotinjak vrsta gljiva što jestivih, što otrovnih, koje je izložilo Gljivarsko društvo "Smrčak" iz Čakovca. Bilo je tu još mnogo toga.

Djeca su se zabavljala na likovnoj radionici koju je vodila dizajnerica Maja Patafte. Sajam je sadržavao mogućnost razgledavanja štandova brojnih lovačkih i ribolovnih udruga i saveza i kupnje najraznovrsnijih proizvoda za potrebe lovaca, ribolovaca i ostalih posjetioca. Lovci LU "Fazan" puni dojmova zadovoljni viđenim vratili su se svojim kućama.

 (Tekst i foto: Barica Mihoković)


 

Glumci udruge Novi život u Pitomači 


U petak 13. listopada 2017. u Knjižnici i čitaonici Pitomača  održana je tribina  na temu slijepe i slabovidne osobe, s početkom u 18 sati. Gosti tribine bili su glumci  Dramskog studija slijepih i slabovidnih "Novi život " iz Zagreba.  Na tribini priču o sebi kako se nose sa svojim usudom u vedrom tonu ispričale su Suzana Bliznac, Ružica Domić–Lalović, koje koriste bijeli štap  i Andreja Čavara koja se kreće  sa psom vodičem. Pridružio im se i voditelj Kazališta, Vojin Pepić, koji je na tribini, odgovarao na pitanja iz publike građana Pitomače, ali i slijepih i slabovidnih iz Virovitice i okolnih naselja. Pričao je o pravima i obvezama slijepih i slabovidnih i iznio da od zakonodavaca očekuju više razumijevanja za poboljšanje statusa osoba, koje su od rođenje ili iz su iz  raznih okolnosti tokom života ostale slabovidne ili slijepe.

Nakon tribine u 20 sati održana je kazališna predstava pod nazivom "Vidimo se na netu", u  Društvenom doma u Pitomači. Na pitomačkoj pozornici predstavu su odigrali glumci: Suzana Bliznac, Ružica Domić-Lalović, Andrea Čavara, Igor Kučević, Zeko Milenko i tekstopisac i režiser predstave Vojin Pepić.

Publici su u vedrom tonu ispričali priču da svi živimo u velikom globalnom selu u kojem privid preuzima stvarnost, bez sudjelovanja naše kreacije. Ovisni smo o magičnim kutijicama (televizori, mobiteli i sl), koji kreiraju naše živote umjesto nas. Tekst i foto: Barica Mihoković 
  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

U Knjižnici i čitaonici Pitomača ...

Knjižnica i čitaonica Pitomača u ...

U PETAK (ZA) METAK

U petak, 24. 11. 2017. godine, u ...

Prvenstvo ŠSD srednjih škola u ...

U utorak, 7. 11. 2017. godine u ...

KAKO SMO PROVELI DAN SREDNJOŠKOLACA

Kao i svake godine, odlučili smo ...

Pitomačke rukometašice nisu ...

Katastrofalan rezultatski vikend ...

Izložba slika Nade Malekinušić

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati ...

PROGRAM - Vidovo 2014.

Dani pjesme, kruha i vina PITOMAČA ...

Foto: Srijeda - Drava doseže ...

U srijedu poslijepodne, Drava je u ...

Obnovljena je crkva sv.Vida

Vjernici u Pitomači dočekali su ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Prvi dan škole u novoj Srednjoj ...

Počela je nastava i za ...

"Veliki skok" okupio 500-tinjak ...

Na izletištu kod dravskog mosta ...

Aktualno

Has no content to show!

Tko je online

Imamo 61 gostiju i nema članova online