Vijesti

Na Uskrsni ponedjeljak, 02. travnja 2018. godine Općina Pitomača i Turistička zajednica, uz pomoć Dečki z Dravske organiziraju manifestaciju pod nazivom "Uskrsna luč".
Uz glazbu, paljenje Uskrsne luči upriličujemo na Trgu kralja Tomislava u Pitomači, na livadi kod Dječjeg vrtića s početkom u 18,00 sati. Udruge s područja općine Pitomača na svojim će štandovima prezentirati tradicijski uskršnji "stol" dok će djeca, polaznici "male škole" i Udruga umirovljenika svojim programom obogatiti događaj.

Povodom Dana planete Zemlje, Općina  Pitomača uključit će se u akciju „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“  koja se provodi u sklopu svjetske akcije, a u koju je uključeno 100-tinjak zemalja svijeta.

Pozivamo sve ekološki osvještene mještane općine Pitomača da  06. i  07. travnja 2018. organiziraju radne akcije čišćenja i uređenja svojih naselja i svojih okućnica ili da se uključe u aktivnosti čišćenja u organizaciji Općine i Mjesnih odbora.


Iskreno se nadamo da će ova hvale vrijedna kampanja imati široku potporu svih žitelja, a sve s ciljem čišće i ljepše nam općine Pitomača.

Liga protiv raka Virovitičko-podravske županije, uz suorganizaciju Općine Pitomača i ove je godine provela akciju „Cvijet za dan duže“, pod nazivom "Budimo zajedno" 24. ožujka 2018. godine.Cilj je akcije podizanje svijesti javnosti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke i njegovog što uspješnijeg liječenja. Velika zahvalnost svima, osobito članicama Katarine Zrinski Pitomača, koje su se unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima za narcise, potrudile ručno izraditi papirnate narcise kako bi ova akcija što uspješnije prošla.
Još jednom ste pokazali koliko veliko srce imate.

I ove godine Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača organizira  cijepljenje starih sorti jabuka na prostoru ispred Hrvatske lutrije, kod tržnice. Cijepljenje jabuka će se provoditi u srijedu 28.03. 2018. od 9 do 12 sati.

Subotnje jutro 24. ožujka 2018., odvijala se akcija  Humanitarne udruge "Podravsko sunce" također na tri punkta u centru Pitomače. Pritom nam je predsjednica udruge Štefica Kaša rekla:  Udruga "Podravsko sunce" i ove godine u čast cvjetne nedjelje, priređuje prodaju cvijeća u lončanicama, pisanice, ručne radove i najrazličitije  ukrase primjenjive uz nadolazeći najveći kršćanski blagdan Uskrs. Sav prihod od akcije namijenjen je  poboljšanju kvalitete života mještana općine Pitomača i šire. Želimo održati već postojeći status u liječenju naših građana uz pomoć specijalista koji nam dolaze iz virovitičke i drugih bolnica, gdje kvalitetom pomažemo što ranije otkrivanje bolesti da bi ih mogli na vrijeme liječiti ili barem poboljšati kvalitetu života naših mještana, a njihovim obiteljima vratiti osmijeh na lica i uvjeriti ih da nisu sami. Donacije omogućuju smanjenje putovanja, jer naši korisnici mogu dobiti vrlo  prihvatljive usluge u Pitomači. Ova akcija također je važna u prikupljaju sredstva u okviru Općine Pitomača  i  VPŽ, kojom  pomažemo financiranje dolazaka  velikih specijalista u našu ambulantu da bi smanjili putovanja našim korisnicima zdravstvenih usluga. Pritom se zahvalila svim donatorima OPG-ima i pojedincima koji su se odazvali akciji, darovali cvijeće i novčane priloge  što je i ove godine  garancija uspjeha u daljnjoj borbi s bolestima, napose  zloćudnima, rekla je predsjednica udruge Štefica Kaša. Pridružila joj se i dugogodišnja aktivna članica Ivka Mađar i drugi.


Tekst i foto: Barica Mihoković

 

Povodom nadolazećih Uskrsnih blagdana, Općina Pitomača je donijela odluku o isplati novčane naknade umirovljenicima slabijeg mirovinskog cenzusa. Umirovljenicima s mjesečnom mirovinom jednakom ili manjom od 1.500,00 kuna novčana će se naknada isplatiti u Općini Pitomača, Lj. Gaja 26/I, soba broj 1. uz predočenje osobne iskaznice i odreska mirovine za posljednji mjesec isplate. Isplata će se vršiti  od četvrtka 22. ožujka do petka 30. ožujka u vremenu od 08,00 – 14,00 sati.

 

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Has no connect to show!

Has no connect to show!

Tko je online

Imamo 32 gostiju i nema članova online