Vijesti


IPA, ALE i CITRA, ne, to nisu nazivi prekograničnih fondova, već briljantnih piva koji su nastali u režiji Pitomačke pivovare i Miroslava Novosela. No pivoljupci od Slatine do Koprivnice znaju za ALE, a u petak navečer su upoznali i IPA i CITRU, dva nova proizvoda Pitomačke pivovare i piva „Pitko“ koje je prošle godine osvojilo naše tržište.

– Lani smo predstavili svjetlo i tamno pivo Pitko, a od ove godine, imamo Pitko Citra, uz aromatični hmelj koji pivu daje voćnu arome. Ne, to nije radler već je pravo pivo. IPA pivo je pivo koje je nastalo po receptu iz 18. stoljeću. Tada su Englezi putovali u Indiju i imali su pivo koje im se nije kvarilo. Ono je bilo jako. Naše ima 7,2 alkohola i više hmelja. Punog je okusa. Ovime smo digli ljestvicu prema gore, dokazujući da znamo praviti i „ozbiljnija piva“ – podcrtao je Miroslav Novosel, koji je nazočnima govorio kako je krenuo u „avanturu života“, napuštajući siguran posao i s partnerom u poslu, Marijanom Rengelom, krenuo „u biznis“.

Istaknuo je kako se tržište craft piva razvija, kako u Hrvatskoj ima 45 mini pivovara, ali da će ih do ljeta narasti još nekoliko.
– Craft pivo se radi u malim „šaržama“ i na tradicionalni način, od pivskog ječma, hmelja, vode i kvasca. Tu nema aditiva, sumpora i drugih raznih dodataka.

Prošlo ljeto su „imali muku“, jer bilo je teško „nasmagati sve potrebne količine“, jer tržište je tražilo „još“. Danas im je situacija kudikamo komotnija.
– Trenutno imamo kapacitet od 3.500 litara mjesečno, ali dižemo kapacitete s novim pivima. Spremni smo za novu sezonu, povećali smo broj kafića, u ponudi smo od Slatine do Koprivnice. Sljedeći cilj nam je Zagreb i Jadran – zaključio je Miroslav Novosel.

Predstavljanje Pitkog piva u Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru bio je sjajan događaj koji je okupio mnoštvo ljubitelja odličnog piva. Bio je tu i saborski zastupnik Josip Đakić, a voditeljica Hotela Kurija Janković Sanja Sudar, podvukla je kako se i na ovaj način promiču domaći proizvođači i njihovi proizvodi.
– Bio je to Dan craft piva uz promociju Pitomačke pivovare. Hotel Kurija Janković promiče domaće proizvođače. U našoj ponudi su domaća vina, sokovi, likeri, rakije, čajevi, pa sve do piva Pitko koje je nastavak u ovoj lokalnoj domaćoj priči.

 (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

KLASA: 320-02/16-05/257

URBROJ: 370-10-18-3

Sl.Brod, 17.01.2018. 

 Na temelju odredbe članka 50. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“, broj 39/2013) i članka 38. stavak 2. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“, broj 48/15) Agencija za poljoprivredno zemljište objavljuje

 

 O B A V I J E S T

o podnesenom valjanom zahtjevu za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Pitomača.

 Na temelju članka 50. stavka 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu prodaje se poljoprivredno zemljište u vlasništvu države koje graniči sa zemljištem podnositelja zahtjeva, a nalazi se izvan proizvodno-tehnoloških cjelina, čija veličina nije veća od 1 ha, koje je označeno kao:

 k.č.br. 820 u k.o. Turnašica, pašnjak,

površine 0,0327 ha, tržišna cijena iznosi 1.560,25 kn.                       

Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom mogu podnijeti i druge zainteresirane osobe koje ispunjavaju uvjete iz članka 50. stavka 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu i u propisanom roku dostave dokaze Agenciji.

Rok za dostavu zahtjeva je 15 dana računajući od prvog idućeg dana nakon objave ove Obavijesti na mrežnoj stranici Agencije za poljoprivredno zemljište. (www.zemljiste.mps.hr)

Zahtjev se dostavlja na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, Trg Pobjede 2, 35 000 Slavonski Brod s naznakom: „Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Pitomača – za k.č.br. 820 u k.o. Turašica“.

Ako je više osoba podnijelo valjani zahtjev s pripadajućom dokumentacijom za prodaju navedenog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države izravnom pogodbom do objave obavijesti, odnosno u roku od 15 dana od objave obavijesti, kupac se utvrđuje javnim nadmetanjem, sukladno Pravilniku o postupku javnog nadmetanja za utvrđivanje najpovoljnijeg ponuditelja na javnom pozivu za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske u zakup i zakup za ribnjake („Narodne novine“, broj 120/2013).

Odluku o prodaji izravnom pogodbom donosi Agencija. Na osnovi odluke ravnateljica Agencije u ime Republike Hrvatske i kupac sklapaju ugovor o prodaji u pisanom obliku. Agencija će o Odluci pisano obavijestiti podnositelje zahtjeva.          

                                                           AGENCIJA ZA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

U Društvenom domu u Dinjevcu u nedjelju 14. siječnja 2018. održana je izborna godišnja skupština UDRUGE ŽENA " DINJEVAC" .

Istu je otvorila predsjednica Udruge Svetlana Bastalić te predložila slijedeći dnevni red:
1. Otvaranje izborne  godišnje Skupštine,
2. Izbor radnih tijela Skupštine, voditelja Skupštine, zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika,
3. Izvješće o radu Udruge žena Dinjevac za 2017. godinu, blagajnički izvještaj i izvještaj Nadzornog odbora,
4. Davanje razrješnice tijelima Udruge žena Dinjevac
5. Prijedlozi skupštine za izbor: predsjednika, blagajnika, tajnika, članova upravnog i nadzornog odbora,
6. Izbor tijela Udruge žena Dinjevac,
7. Dodjela zahvalnica
4. Plan rada za 2018. godinu,
5. Riječ gostiju,
6. Različito.  

Ovakav predloženi dnevni red jednoglasno je usvojen. Pošto su izabrana radna tijela Skupštine prešlo se na podnošenje Izvješća i to Izvješće predsjednice Svetlane Bastalić o proteklom radu,  blagajnički izvještaj i izvještaj Nadzornog odbora , koja su također bila iscrpna i koja su iskazivala zaista kvalitetan rad ove Udruge. Za raspravu po sva tri Izvješća nitko se nije javio, već su članice pohvalile ovako kvalitetan rad svoga vodstva, te naglasile kako će u narednoj godini raditi sa istim žarom kao i prošle godine, te nastojat pružit što više svome selu, a potom i šire.

Pošto je ovo bila izborna godišnja skupština kao predsjednica izabrana je Svetlana Bastalić, blagajnik Đurđica Presečan, te tajnik udruge Petra Ratajec.  Članovi  i članice udruge složili su se kako je ovo vodstvo uz veliku pomoć članova i članica udruge, te svih mještana sela od kojih posebno treba naglasit suradnju sa DVD-om Dinjevac, nogometnim klubom NK Podravac Dinjevac bilo zadovoljavajuće u proteklom mandatu, te su  stoga ponovnim izborom ukazali povjerenje i  punu podršku u novom mandatu koji je pred nama.

Plan rada za 2018. godinu opsežan je no ono što nas najviše raduje je nadolazeća  nam manifestacija "Tako su to radili naši stari", te 7. Dinjevački susreti plesa i pjesme.


Povodom obilježavanja blagdana sv.Vinka, 20. siječnja 2018. godine, organizatori Turistička zajednica Općine Pitomača i Općina Pitomača, pozivaju Vas na pješački izlet s degustacijom vina po Pitomačkom vinogorju "VINCEKOVE HODANCIJE".

Okupljanje sudionika je 20. siječnja 2018. godine u 9:30 na Trgu kralja Tomislava kod "kućice" u Pitomači. Sve prijave se mogu dobiti na broj 091/6202-088 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .


Poštovani,

Ovim putem pozivamo Vas na radni sastanak između tvrtke Podravka d.d. iz Koprivnice i Ministarstva hrvatskih branitelja sa hrvatskim braniteljima sa područja Virovitičko-podravske županije, radi prezentacije Sporazuma o suradnji koji je sklopljen između Podravke d.d. i Ministarstva hrvatskih branitelja o ugovaranju proizvodnje i otkupa voća, povrća i žitarica koje proizvode zadruge hrvatskih branitelja, obiteljska poljoprivredna gospodarstva čiji su nositelji ili članovi hrvatski branitelji, kao i svi zainteresirani, kako bi se povećala zaposlenost i proizvodnja.

Isti će se održati u ponedjeljak, dana 15. siječnja 2018. godine. u Centru za kulturu (Dom HV), u Virovitici, Matije Gupca 5, s početkom u 15:00 sati.


Poštovani,

Dana 16.01.2018.  (UTORAK)  Komunalno Pitomača izvršiti će odvoz božićnih drvaca s područja naselja Pitomača, kao i svih ostalih naselja u općini Pitomača.

Molimo Vas da božićna drvca budu iznesena do 7,00 sati ili dan ranije.

 

Uz poštovanje,

 

 

                                                                               

                                                                                                                 Uprava Društva - direktor:

                                                                                                                  Zdravko Paša ing.

 

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Noć knjige u pitomačkoj knjižnici

23.04.2018. NOĆ KNJIGE U ...

Festival proljeća PITOMAČA 2018

U subotu 21. travnja 2018. godine, ...

OBITELJSKI SHOW „ CIRCLE OF MAGIC ...

22.04.2018. OBITELJSKI SHOW „ ...

Javni poziv za davanje potpore za ...

Općinski načelnik Općine Pitomača, ...

Informativan radionica za Mjeru ...

Dana 19. travnja (četvrtak) u ...

OBITELJSKI SHOW „ CIRCLE OF MAGIC ...

22.04.2018. OBITELJSKI SHOW „ ...

Informativan radionica za Mjeru ...

Dana 19. travnja (četvrtak) u ...

Noć knjige u pitomačkoj knjižnici

23.04.2018. NOĆ KNJIGE U ...

Festival proljeća PITOMAČA 2018

U subotu 21. travnja 2018. godine, ...

Javni poziv za davanje potpore za ...

Općinski načelnik Općine Pitomača, ...

Aktualno

Informativan radionica za Mjeru ruralnog razvoja za mlade
Javni poziv za davanje potpore za sudjelovanje na sajmu VIROEXPO 2018.
Festival proljeća PITOMAČA 2018

Tko je online

Imamo 109 gostiju i nema članova online