Vijesti

U petak 4.svibnja 2018. Udruga umirovljenika Općine Pitomača održala je u restoranu "Verica"  Izvještajnu godišnju skupštinu. Nakon utvrđenog kvoruma od 112 prisutnih članova, kako su naglasili, sa plaćenom godišnjom članarinom, Skupštinu su otvorili predsjednik Branko Fičko i tajnica udruge Marica Kovačev.


Svim žiteljima općine Pitomača i Virovitičko-podravske županije upućujem iskrene čestitke povodom 1. svibnja - Međunarodnog praznika rada, sa željom da ovaj tradicionalni praznik dočekate i proslavite u miru zdravlju i sreći.

Načelnik Općine Pitomača,
Željko Grgačić

Pitomača je danas bila “domaćinom” proljeća, u znaku mirisa, boja i cvijeća. Riječ je o Festivalu Proljeća Pitomača 2018., koji su organizirali Općina Pitomača i Turistička zajednica Općine, dok su suorganizatori manifestacije Dječji vrtić “Potočnica” Pitomača i Osnovna škola Petar Preradović Pitomača.

Bogat program okupio je sve generacije pa su na izložbi cvijeća i presadnica, zatim u cvjetnoj povorci kroz centar Pitomače, u priredbi i druženju uživali baš svi, neovisno je li riječ o sudionicima programa ili samo posjetiteljima koji su iskoristili sunčano prijepodne da uživaju u šetnji.

Kako su cvijeće, razigrani mališani i njihovi mentori te kreativni mladi Pitomaču danas učinili posebnom, pogledajte u našoj fotogaleriji.

(www.icv.hr, mlo, foto Begović)


Zbog izvođenja radova privremeno se zatvara za sav promet dio javne ceste na samom željezničko-cestovnom prijelazu  ŽCP Pitomača, kod tvrtke Jan-Spider

Privremena regulacija prometa trajat će u vremenskom periodu 25.04. (srijeda) i 26.4. (četvrtak) u vremenu od 07:00 do 19:00


Općinski načelnik Općine Pitomača, raspisuje Javni poziv za davanje potpore za sudjelovanje na sajmu VIROEXPO 2018.

Dodjela bespovratnih novčanih sredstava za pokriće troškova poduzetnika izlagača na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO 2018. (23.-25.02.2018.) vezanih uz osiguranje sajamskog prostora kroz povrat dijela utrošenih sredstava.

 

Javnom pozivu za davanje potpore mogu pristupiti samo poljoprivredna gospodarstva, obrtnici ili pravne osobe, koje udovoljavaju općim uvjetima i kriterijima za dodjelu potpore propisanim javnim pozivom - ovdje.

Zahtjev se podnosi na obrascu koji se podiže u Odsjeku za gospodarstvo, poljoprivredu, ruralni razvitak i investicije Općine Pitomača ili se može preuzeti ovdje.

Zahtjev i pripadajuća dokumentacija dostavljaju se s naznakom “Zahtjev za davanje potpore za sudjelovanje na sajmu VIROEXPO 2018.“, na adresu: Općina Pitomača, Odsjek za gospodarstvo, poljoprivredu, ruralni razvitak i investicije, 33405 Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1.

Sve informacije mogu se dobiti u Odsjeku za gospodarstvo, poljoprivredu, ruralni razvitak i investicije Općine Pitomača, na tel. 782-236.

 

 


Dana 19. travnja (četvrtak) u 17:00h  u Plavoj sali Općine Pitomača na adresi Ljudevita Gaja 16/1 održati će se informativna radionica u organizaciji tvrtke DRAFT d.o.o. i općine Pitomača povodom raspisanog natječaja za mlade poljoprivrednike (mjera 6.1.1.).

Na predstavljanje natječaja pozivaju se sve zainteresirane osobe koje se bave poljoprivrednim djelatnostima, poglavito mladi poljoprivrednici, tj. osobe s navršenih 18 i mlađe od 41 godinu. Tom prigodom će se predstaviti prihvatljivi prijavitelji i korisnici, uvjeti i načini provedbe planiranih aktivnosti te ostale specifičnosti samog natječaja.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Has no connect to show!

Has no connect to show!

Tko je online

Imamo 24 gostiju i nema članova online