Vijesti

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodjelilo je novčana sredstva Dječjem vrtiću “Potočnica” u sklopu Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/ dječjim vrtićima u 2018. godini.

 

Tvrtka DRAFT d.o.o. izradila je projektni prijedlog za Dječji vrtić “Potočnica” u svrhu uređenja dječjeg igrališta  II. etapa – vrtićka grupa.
Općina Pitomača je vlastitim sredstvima financirala I. etapu projekta uređenja dječjeg igrališta u dječjem vrtiću “Potočnica”. U sklopu projekta provesti će se radovi kojima će se poboljšati i unaprijediti igralište kako bi se djeca neometano mogla igrati.  Odobreni iznos sufinanciranja iznosi 134.800,00 kuna.

PITOMAČA: Ovako je sve počelo: Lovačko društvo "Fazan" Pitomača je  osnovano 1945. godine.  Iste godine,  20. listopada donijeta su Pravila društva. Prvi predsjednik bio je Tomislav Stajskal, tajnik ing. Vinko Lacković, blagajnik Dragutin Tari, lovnici ing. Drago Majer i Tomo Grgačić te lovočuvar Ivan Mihoković. Društvo je sačinjavala grupa entuzijasta i ljubitelja lova i lovačkog druženja. Aktivnim radom u skladu sa tadašnjim zakonskim regulama stvarali su prihode kako od lovstva tako i organiziranjem  vrlo posjećenih priredbi, zabava i dr. Krajem 1950-tih godina osnovna zadaća im je bila hitna izgradnja lovačkog doma. Društvo je uprlo sve snage, prikupilo sredstva i u kolovozu 1960. godine počelo izgradnju današnjeg lovačkog doma Banov brod. Kako je to lovcima bilo vrlo važno  već 17. rujna 1961. godine dom je bio završen. Nekoliko godina kasnije društvo ga je počelo davati u zakup i dobivalo od toga materijalnu korist, što je bilo podstrek članstvu u obavljanju svih lovačkih aktivnosti.

Za gradnju lovačkog doma postoje pravovaljani dokumenti od građevinske i lokacijske dozvole, ali bio je izgrađen na čestici državnog vlasništva. Nakon Domovinskog rata zbog tog podatka država je potezom pera oduzela lovcima LD "Fazan" Pitomača, njihov 30 godina korišteni, proširivani i uređeni lovački dom.

To je trajalo sve do 21.5.2018. godine. Nakon višekratnih traženja konačno je okončana borba s papirologijom i birokracijom  i LU-a "Fazan" Pitomača pri Općinskom sudu u Virovitici ZEMLJIŠNI ODJEL PITOMAČA  upisana je kao jedini posjednik i vlasnik Lovačkog doma "Banov brod".

Zbog toga, Upravni odbor društva 19.5.2018. donio je odluku o održavanju dviju radnih akcija na čišćenju okoliša i doma Banov Brod.

U nedjelju 3. lipnja 2018. na radnu akciju odazvalo se 40 lovaca sa neophodnom mehanizacijom i sa zadatkom krčenja totalno zaraslog okoliša. Radilo se sa 7 traktora, dva traktora s mačetnim priključcima, strojem za mljevenje odsječenog granja drveća, žbunja, najrazličitijeg izbujalog raslinja koje su vrijedni, mahom  mladi lovci, uklanjali motornim pilama, trimerima, škarama, mačetama, vilama, i drugim alatkama. Akciji su se odazvali i najstariji članovi LU. Akcija je trajala od 8 do 13 sati, s vrlo vidljivim rezultatom. Završila je zajedničkim lovačkim ručkom i dogovorom da se vide slijedeće nedjelje. Ovaj puta predsjednik Darko Pavleković, lovnik Davor Gašparec  i uže rukovodstvo društva predvidjeli su čišćenje unutrašnjosti doma, na kojem su  razbijena sva stakla i sve što se razbiti moglo. Biti će to lakši, ali učinkovit dio posla. Lovci su svjesni sveobuhvatnosti investicije i veličine radova koji će  uslijediti. Lokacija  doma bila je, a uvjereni su da će i u buduća biti važna turistička meka. Nalazi se na asfaltnoj cesti, svega stotinjak metara do obale rijeke Drave, nasuprot opjevane Križnice i kako lovci  kažu, lovački dom "Banov Brod investicija je za budućnost.

Tekst i foto: Barica Mihoković

TURNAŠICA: - U subotu 2. lipnja 2018. godine na vatrogasnom poligonu kod vatrogasnog doma, održan je 8. kup DVD Turnašica "Za Štefinu". Na raspisani poziv odazvalo se 14 DVD-a sa 20 odjeljenja iz Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske županije.

Upravno vijeće Dječjeg vrtića „Potočnica“ donijelo je Odluku o objavi Javnog oglasa za upis djece u PROGRAM PREDŠKOLE (tzv. MALE ŠKOLE) u Dječji vrtić „Potočnica“  u pedagoškoj godini 2018./2019.          

Pravo na upis djece po programu predškole (tzv. mala škola) ima dijete u godini prije polaska u osnovnu školu (djeca rođena u razdoblju od 01. travnja 2012. do 31. ožujka 2013. godine) s prebivalištem na području općine Pitomača.

             Stoga se obavještavaju svi zainteresirani roditelji da se upis djece za program predškole (tzv. male škole) vrši u prostorijama Općine Pitomača, Lj. Gaja 26/I. Potrebita dokumentacija za upis može se podići u prostorijama Općine Pitomača, Ljudevita Gaja 26/I,  Dječjeg vrtića „Potočnica“, Pitomača, Trg kralja Tomislava 12/1, web stranicama Općine Pitomača  www.pitomaca.hr i web stranicama Dječjeg vrtića „Potočnica“  www.vrtic-pitomaca.hr

 

                                                                                                   UPRAVNO VIJEĆE
                                                                                                             DJEČJEG VRTIĆA “POTOČNICA”

* Javni oglas i potrebnu dokumentaciju možete preuzeti - ovdje

Povodom manifestacije „Dani pjesme, kruha i vina „Vidovo 2018.“, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača u suradnji s Turističkom zajednicom općine Pitomača organizira natjecanje u pripremanju autohtonog jela „ Gorični (vinogradarski) paprikaš“.

Župan Virovitičko-podravski, Igor Andrović proglasio je 30. svibnja 2018. godine, elementarnu nepogodu za područje općine Pitomača i to naselja: Pitomača, Otrovanec, Sedlarica, Velika Črešnjevica, Mala Črešnjevica i Turnašica, zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih tučom i olujnim vjetrom dana 23. svibnja 2018. godine,  a kojom je na navedenom području nanijeta velike materijalne štete na svim poljoprivrednim kulturama (ratarskim, povrtlarskim, industrijskim), kao i na objektima i poljoprivrednoj opremi (plastenicima)

Poljoprivrednici koji su pretrpjeli štetu na području općine Pitomača i to naselja: Pitomača, Otrovanec, Sedlarica, Velika Črešnjevica, Mala Črešnjevica i Turnašica, istu mogu prijaviti od 04. do 08. lipnja 2018. godine, u prostorijama Općine Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1 - konferencijska sala.

Za prijavu je potrebno imati kopiju lista  A i B iz upisnika Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, OIB i kopiju kartice žiro-računa.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Has no connect to show!

Has no connect to show!

Tko je online

Imamo 26 gostiju i nema članova online