Vijesti


Poštovani,

pozivamo Vas na radni sastanak na kojem će Podravka d.d. predstaviti mogućnosti otkupa proizvoda poljoprivrednih zadruga i OPG-a za potrebe industrijske prerade u Podravki za razdoblje 2018.-2022. godine.

Podravka će prezentirati mogućnosti ugovaranja proizvodnje i otkupa voća, povrća i žitarica koje proizvode poljoprivredne zadruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kao i svi zainteresirani, kako bi se povećala zaposlenost i proizvodnja.

Sastanak će se održati u petak, 02. ožujka 2018.godine u Društvenom domu u Starom Gracu, Stari Gradac bb, s početkom u 18:00 sati.

U iščekivanju Vašeg dolaska.

Općina Pitomača


Savjetodavna služba Virovitičko-podravske županije i Mjesni odbor Turnašica, pozivaju Vas dana 27. veljače (utorak) 2018. godine s početkom u 18:00 sati u Društveni dom u Turnašici na predavanje i edukaciju na temu:

1 - Paleta Bc hibrida za 108. godinu (dipl.ing. Mario Čevizović)
2 - Zlatna žutica - opasna bolest vinove loze (dipl.ing. Marijan Lincmajer)

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odobravnju sredstava za sufinanciranje provedbe EU projekta u iznosu od 767.966,42 kuna.

Sredstva Fonda se dodjeljena isključivo radi sufinanciranja dijela sredstava koje je korisnik dužan osigurati iz vlastitih izvora u provedbi projekta "Preradović & Csokonai - celebration of romantic poets of cross-border area", a u sklopu Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska - Hrvatska 2014.-2020.

U subotu 10. veljače 2018. godine, u Društvenom domu u Otrovabcu, svoju 88. godišnju redovnu skupštinu održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Otrovanec. Skupštinu je otvorio predsjednik Ivan Ladušić-Hanzir i pozdravio predstavnika VZO Pitomača Josipa Nemeta, predsjednika VZŽ VP Željka Palkovića, donačelnika Općine Pitomača Ivana Erhatrića predstavnike DVD Turnašica, Velika Črešnjevica, Stari Gradac, Starogradački Marof, Sedlarica, Dinjevac, Grabrovnica, Mala Črešnjevica, Kuzminec, Batinske, Brodić, Vukosavljevica, Viljevo i bratsko društvo Gornje Bazje, ravnatelja Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača Igor  Maresića, predstavnike mjesta i sve prisutne.

Izvješće o radu podnio je zapovjednik David Tržić. Iznio je da broje 75 članova. Imaju 49 odraslih i 27 djece i mladeži, imaju 12 operativnih članova. Tokom godine primili su 6 novih članova. Rekao je da aktivno rade na osposobljavanju i usavršavanju članstva. U 2017. godini imali su dvije intervencije, jednu prometnu nezgodu i požar dimnjaka. Tokom godine sudjelovali su na 10 vatrogasnih natjecanja, te na općinskim i županijskim natjecanjima. Na Županijskom natjecanju u Vukosavljevici, kategorija djeca muška, zauzela su 1. mjesto,  obranila prošlogodišnji naslov prvaka  i osvojila prijelazni pehar. Mladež ženska osvojila je 3. mjesto i kvalificirala se na Državno natjecanje. Oni će prvi puta u povijesti  predstaviti DVD Otrovanec na tako velikom natjecanju. Pobrojio je brojne vatrogasne aktivnosti obavljene tokom godine, radne akcije, dobru suradnju sa ostalim DVD-ima i udrugama. Zahvalio se na pomoći sponzora Općini Pitomača, firmi Boxer Security, Pro-pingu i Tudić prometu iz Podravskih Sesveta. Posebno se zahvalio na pomoći Josipa Nemetu dopredsjednika VZO Pitomača, DVD-u Turnašica i DVD-u Pitomači. Slijedilo je uručenje vatrogasnih zahvalnica i priznanja. Prvi je prozvan Pavao Kukučka dobitnika Diplome i vatrogasne spomenice za 50 godina rada u vatrogastvu, koji se nažalost zbog bolesti nije mogao odazvati Skupštini. Spomenicu i diplomu preuzeo je predsjednik Ivan Ladušić-Hanzir, koji će je uručiti gospodinu Kukučki. Na sjednici Diplomu  vatrogasni časnik primio je David Tržić, za vatrogasca I klase diplome su primili Vesna Tržić i Mihael Kalenić, i Danijel Begović za dočasnika I klase, 5 vatrogasaca primilo je spomenice za 10 godina rada i 4 člana primilo je uvjerenja za zvanje vatrogasac.

Rad DVD-a i dobru suradnju pohvalili su Mirjana Gomerčić ispred KUD-a Marijan Pavleković-Pajo iz Otrovanca, Mario Vrbaslija zapovjednik VZO Pitomača i DVD-a Stari Gradac, Branko Vucikuja iz DVD-a Batinske, Robert Teskera iz bratskog društva Gornje Bazje. Posebne pohvale za učinjen veliki pomak u radu izrekli su Josip Nemet ispred VZO Pitomača, Željko Palković ispred VZŽ VP, Mirko Pavleković ispred Mjesnog odbora Otrovanec, Ivan Erhatić, zamjenik načelnik Općine Pitomača i na kraju svima se zahvalio predsjednik DVD-a Otrovanec Ivan Ladušić-Hanzir.

U subotu 3. veljače 2018. godine,  godišnju izvještajnu  skupštinu održalo je DVD-o Turnašica. Skupštinu je otvorio predsjednik Alojz Lach i pozdravio donačelnika općine Pitomača Ivana Erhatića, predsjednika VZO Pitomača i VZŽ Virovitičko-podravske županije, Željka Palkovića, predstavnika  firme Vatropromet Zagreb, Zdravka Kobešćaka i Vladimira Hrvojića, počasnog člana, počasnog zapovjednika Franju Nemeta, počasnog predsjednika Stjepana Blažinčića,  pobratimsko društvo DVD Vukosaljevica i predstavnike DVD-a Virje,  DVD-a Đurđevca, DVD-a Velika Črešnjevica, DVD-a Sedlarica, DVD-a Otrovanec, DVD-a Mala Črešnjevica, DVD-a Stari Gradac, DVD-a Dinjevac, DVD-a Starogradački Marof, DVD-a Gornje Bazje, DVD-a Veliki Grđevac, župnika Ljubu Krmara, trenera "Bisera" Sinišu Špiranca sa suprugom, predstavnike medija i sve prisutne.

 

Izvješće o radu podnio je zamjenik zapovjednika Josip Nemet. Iznio je da društvo broji 117 članova od toga imaju 27 operativaca,  25 djece i mladeži, 5 sudaca od čega jednog međunarodnog suca. U podnesenom izvještaju nabrojio je izvršene aktivnosti tokom godine. Nabavili su osobnu radnu i zaštitnu vatrogasnu opremu. Odradili su 6 intervencija, uputili su 2 vatrogasca na gašenje požara u priobalje. Redovno održavaju vježba s operativnim vatrogascima i svake godine upućuju na osposobljavanju dio članstva. Pobrojio je dvadesetak natjecanja na kojima su sudjelovali u svim kategorijama natjecanja na području RH. Kruna svega bilo je sudjelovanje na vatrogasnoj Olimpijade 2017. u Villachu  u Austriji, održane od 9. do 16. lipnja. MA ekipa "Biseri" uspješno su odradili Olimpijadu, osvojili su dvadeseto mjesto od 74 natjecateljske ekipe MA kategorije,  visoko se plasirali i vratili se u Turnašicu sa zlatnom medaljom, što je rezultat  velikog odricanja, kondicijskih priprema i nesebičnog rada. Pohvalio je djecu i mlade i njihove voditelje koji su također postizali zapažene rezultate i zahvalio se svim članovim DVD-a na zalaganju i zajedničkom radu, a posebno na organiziranim radnim akcijama, te samim time rezultati nisu izostali. Posebno se zahvalio brojnim sponzorima, njih čak 49, koji su svojim nesebičnim zalaganjem omogućili odlazak na vatrogasnu Olimpijadu u Villach. Posebno se zahvalio na suradnji i pomoći Općini Pitomača, Virovitičko-podravskoj županiji, Vatrogasnoj zajednici Općine Pitomača, te Vatrogasnoj zajednici Virovitičko-podravske županije, a oni su se odužili postignutim rezultatima rekao je  zamjenik zapovjednik i međunarodni sudac Josip Nemet. Odužujemo se i ustupanjem dijela opreme DVD-ima unutar općine,  kakoi u operativnom tako i u natjecateljskom dijelu.

Istakao je da ponosno nose vatrogasne odore, svjesni da svojim radom kad god zatreba čuvaju imovinu i ljudske živote.

 

I ove su godine MA ekipa "Biseri" podnijeli poseban izvještaj o radu. Iznijeli su poteškoće s kojima su se suočavali ali i radosti postignutim rezultatima. Najatraktivniji dio bio je tekstualni i slikovni prikaz razvoja "Bisera", sve vježbe i natjecanja koje su ih dovele na Olimpijadu u Francusku, te na Vatrogasnu olimpijadu u Villachu, s kojih su se oba puta vratili sa zlatnimo odličjem na ponos  svojeg DVD-a, svoje  Turnašice, Općine Pitomača, Virovitičko-podravske županije.  Virtualni prikaz ostvarili su Luka i Stjepan Lach i zaslužno dobili gromoglasan pljesak prepune dvorane. Na Skupštini je predočen Plan rada i financijski plan za 2018. godinu.

 

Na Skupštini uručili su 4 uvjerenja  za zvanje vatrogasac, dva za zvanje vatrogasac I klase,  Spomenicu za 20 godina rada u vatrogastvu dobio je Davor Dudašić , a 6 vatrogasaca primilo je spomenice za 10 godina rada.

 

Slijedile su riječi pohvale DVD-u Turnašica koje je prvi izrekao predsjednik VZO Pitomača i VZŽ VPŽ Željko Palković. Rekao je da se nakon podnesenih izvještaja može reći još samo jedna riječ a to je HVALA.

Počasni zapovjednik Franjo Nemet, te počasni predsjednik  Stjepan Blažinčić koji su se prisjetili vatrogasnih početke ovog DVD-a i izrazili su zadovoljstvo postignutim rezultatima s kojima se svi ponose.

Zamjenik načelnika Općine Pitomača Ivan Erhatić istakao je da je DVD Turnašica perjanica i jedan od najelitnijih DVD u RH. Ponosni smo na vas i pratimo vaš rad sredstvima koliko imamo. Biseri su nam osvjetlali obraz. Oni su naši dijamantni biseri rekao je za kraj Ivan Erhatić.

 

U organizaciji Turističke zajednice i Općine Pitomača, u nedjelju 11. veljače 2018. godine stigli su Fašenki v Pitomaču. Mališani, polaznici Dječjeg vrtića Potočnica, te polaznici male škole,  pjesmom, plesom i recitacijama otvorili su spomenuto događanje. Povorku maškara koja je prodefilirala mjestom Pitomača predvodila je Limena glazba Pitomača. Za fašničke krafne pobrinule su se vrijedne članice slijedećih udruga: Udruga žena Dinjevac, KUD Petar Preradović Grabrovnica, KUD Podravka Starogradački Marof, KUD Marijan Pavleković Pajo Otrovanec, Čuvarice kulturne baštine Kladare,  te Udruga žena Guščarice iz Grabrovnice koje su i nagrađene nagradom za najbolje krafne.

 

 Među mnogobrojnim miševima, mačkama, bubamarama, kaubojima, indijancima, vilama, vampirima i ostalim likovima iz bajki,  laskavu titulu najbolje ponijela je djevojčica Emili „Malo pile“, dok je od odraslih "najmaska" bila  „Crvenšeširka“ iz Udruge žena Dinjevac.  Uz okrijepu kuhanim vinom i čajem te odazivom velikog broja mještana općine Pitomača, organizatori su vrlo zadovoljni i ovim putem zahvaljuju svim sudionicima. 

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Noć knjige u pitomačkoj knjižnici

23.04.2018. NOĆ KNJIGE U ...

Festival proljeća PITOMAČA 2018

U subotu 21. travnja 2018. godine, ...

OBITELJSKI SHOW „ CIRCLE OF MAGIC ...

22.04.2018. OBITELJSKI SHOW „ ...

Javni poziv za davanje potpore za ...

Općinski načelnik Općine Pitomača, ...

Informativan radionica za Mjeru ...

Dana 19. travnja (četvrtak) u ...

OBITELJSKI SHOW „ CIRCLE OF MAGIC ...

22.04.2018. OBITELJSKI SHOW „ ...

Informativan radionica za Mjeru ...

Dana 19. travnja (četvrtak) u ...

Noć knjige u pitomačkoj knjižnici

23.04.2018. NOĆ KNJIGE U ...

Festival proljeća PITOMAČA 2018

U subotu 21. travnja 2018. godine, ...

Javni poziv za davanje potpore za ...

Općinski načelnik Općine Pitomača, ...

Aktualno

Informativan radionica za Mjeru ruralnog razvoja za mlade
Javni poziv za davanje potpore za sudjelovanje na sajmu VIROEXPO 2018.
Festival proljeća PITOMAČA 2018

Tko je online

Imamo 98 gostiju i nema članova online