Vijesti

U subotu 09. prosinca 2017. godine, na Trgu kralja Tomislava u Pitomači, Leona učenica Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača, uz djecu Češke i Mađarske nacionalne manjine, upalili su 2. svijeća na advenstkom vijencu. Nastupili su zbor Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača, a u dijelu gastro adventa na štandovima su predstavljena i jela nacionalnih manjina, a organizatori su za sve posjetitelje pripremili kuhane kobasice, ajvar, lapinje, kuhano vino i čaj.

Nositelji organizacije uz Općinu Pitomača i Turističku zajednicu Općine Pitomače, bili su Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača, Udruga žena Kladare, KUB "Marijan Pavleković Pajo" Otrovanec i Vedri Radio.

Na blagdan sv. Nikole župan Igor Andrović podijelio je svim osnovnim i srednjim školama kojima je Županija osnivač ukupno 96 računala s ciljem osuvremenjivanja nastavnih procesa, a što je samo nastavak ulaganja u informatizaciju škola s područja naše županije.

Naime, dok se „STEM revolucija“, kojoj je cilj svakom djetetu omogućiti primjerak najmodernije tehnologije i pripadajuću edukaciju u osnovnim školama na području Hrvatske provodi u šestom razredu kao micro bit edukacija, u Virovitičko-podravskoj županiji su otišli korak dalje. Uz suradnju s Poduzetničkim inkubatorom u osnovnim školama kojima je Županija osnivač počela je „STEM revolucija“ za učenike petih razreda.

Riječ je o pilot-projektu Virovitičko-podravske županije koju provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja. Vrijednost poklonjenih računala iznosi oko 300.000 kuna.

(izvor: www.icv.hr, zc, foto: Matija R.)

Od 1. do 3. prosinca, Savjeta mladih općine Pitomača, u sastavu Predsjednica Savjeta mladih općine Pitomača Majda Kodžaga i članica savjeta Ivona Pankaz, sudjelovali su na 2. Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih Republike Hrvatske, koja se održala u  gradu Samoboru. Na konferenciji je sudjelovalo ukupno 52  člana savjeta mladih s područja Republike Hrvatske. Glavna tema konferencije bio je Zakon o savjetu mladih, na temu kojeg se održala i radionica. Jedan od ključnih gostiju konferencije je bio profesor Ivan Koprić koji je također jedan od začetnika Zakona o savjetu mladih. Uz njega sudjelovali su još brojni gosti koji su govorili o trenutnom Zakonu, stanju savjeta mladih u Republici Hrvatskoj, ali i pritisku na politiku. Na radionici se debatiralo o tome što bi trebalo promijeniti u Zakonu, da li  uvesti nešto novo ili izmijeniti nešto već postojeće, gdje je po jedan član svakog tima iznio zaključke i prijedloge. Nakon što su svi timovi iznijeli svoje zaključke. Odabralo se nekoliko konkretnih prijedloga s kojima će se ići pred resorno ministarstvo. 

Mnoštvo dobrih primjera u našem okruženju o tome kako uspješno voditi poslovanje uz primjenu raznih digitalnih rješenja, potaklo nas je na organizaciju prvog Tjedna digitalnog poslovanja u suradnji sa udrugom Društvo informatičara Virovitice.

Tjedan digitalno poslovanja održat će se na tri lokacije prema sljedećem rasporedu:

  • 12. prosinac 2017., u 17h u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica
  • 13. prosinac 2017, u u 17h u Knjižnici i čitaonici Pitomača
  • 14. prosinac 2017., u 17h u Art dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Slatini

Antonio Jurkin pričat će nam o uspjehu svog web shopa i istoimenog brenda Kupimajicu.net, za koji rijetki ljudi znaju da potječe iz Virovitice. Tomislav Vampovac prenjet će svoje iskustvo sa Google AdWords oglašavanjem i kako je uz malo novaca moguće napraviti značajne uspjehe. Naša Sanja Mijac, već je svima dobro poznata kao blogerica Domaćica, a priču o njenom uspjehu moći ćete poslušati samo u Virovitici. Kao izvrstan primjer poboljšanja poslovanja putem Interneta i društvenih mreža, u sferi turizma, prezentirat će nam  Sanja Sudar ispred heritage hotela Kurija Janković. Na poslijetku, Plava tvornica upoznat će publiku sa dostupnim tehničkim rješenjima koja vam mogu olakašati i unaprijediti poslovanje.

Predavanja su namijenjena poduzetnicima, ali i svima drugima koji su zainteresirani za neku od tema.  Predavanja su organizirana u sklopu projekta E-poslovanje, stoga će malim i srednjim poduzetnicima biti dodijeljena simbolična de minimis potpora.

U prostorijama Općine Pitomača, u subotu, 02. prosinca 2017. godine, Načelnik Općine Željko Grgačić, potpisao je ugovore o stipendijama sa novih 28 studenata s područja Općine Pitomača za akademsku godinu 2017./2018.

Ove su akademske godine stipendije dodijeljene za ukupno 100 studenata s područja Općine Pitomača, prema kriterijima deficitarnosti struke, ostvarenog prava na stipendiju u prethodnoj akademskoj godini, ostvarenog uspjeha u prethodnoj školskoj/akademskoj godini, godine studija, ostvarenih nagrada, socijalnog statusa i posebnih propisa.

U subotnje predvečerje 02. prosinca 2017. godine poslije Svete mise u župnoj crkvi Svetog Vida u Pitomači, na Trgu kralja Tomislava u Pitomači,  upaljena je  prva adventsku svijeću.

Pitomačka  Limena glazba izvela je kraći koncert na pozornici na Trgu kralja Tomislava u Pitomači. 

Za sve nazočne upriličen je domjenak pod šatorom u organizaciji Općine Pitomača, Turističke zajednice Općine Pitomača, Centra za kulturu Drago Britvić Pitomača, Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, KUD "Bilogorka" Sedlarica, Udruga čuvarice kulturne baštine Kladare.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

4 titule Europskog šampiona i ...

Proteklog vikenda su u Virovitici ...

Godišnja skupština DVD Dinjevac

U subotu navečer  20. siječnja ...

DVD Sedlarica obilježilo 81. ...

Uz nazočnost ...

Naše pivo koje „korak po korak“ ...

IPA, ALE i CITRA, ne, to nisu ...

Obavijest o podnesenom valjanom ...

KLASA: 320-02/16-05/257 URBROJ: ...

Održana je izborna godišnja ...

U Društvenom domu u Dinjevcu u ...

PROGRAM - Vidovo 2014.

Dani pjesme, kruha i vina PITOMAČA ...

Foto: Srijeda - Drava doseže ...

U srijedu poslijepodne, Drava je u ...

Obnovljena je crkva sv.Vida

Vjernici u Pitomači dočekali su ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Prvi dan škole u novoj Srednjoj ...

Počela je nastava i za ...

"Veliki skok" okupio 500-tinjak ...

Na izletištu kod dravskog mosta ...

Aktualno

Has no content to show!

Tko je online

Imamo 126 gostiju i nema članova online